Fő a biztonság

2 órája

Ingyenes gombavizsgálat a városi piacon

Megérkezett az ősz, s vele a gombaszezon. A sok csapadéknak köszönhetően nincs gombából hiány, mint ahogy a gombászási kedvből sem. Nem árt azonban az óvatosság, egyes gombák életveszélyesek, ezért gyűjtés előtt és után mindenképp konzultáljunk szakemberrel. Kedd és vasárnap kivételével reggel 6 és 12 óra között a székesfehérvári városi piacon bárki bevizsgáltathatja az általa szedett gombákat, méghozzá ingyen!

Gombor Lili

A gombászás kellemes időtöltés, de néhány fontos alapszabályt feltétlenül be kell tartani – figyelmeztet Székesfehérvár Városgondnoksága. Székesfehérváron és környékén az ehető gombák közül a legtöbbet az őzláb gombából, a mezei szegfűgombából és a különböző fajta csiperkékből vizsgáltatnak be a gombászok, s jól teszik, ugyanis rengeteg mérgező gomba is terem az erdőkben és a réteken, ezért mindenképpen érdemes bevizsgáltatni a szabadban szedett gombát. A városi piac ingyenes gombavizsgálatának tapasztalatai azt mutatják, hogy a hozott gombák több mint feléről kiderül, hogy azok enyhén mérgező gombák – tájékoztatott a városgondnokság.

 Az ingyenes gombavizsgálat időpontjai a városi piacon:

Hétfő: 06.00–12.00

Kedd: szünnap

Szerda: 06.00–12.00

Csütörtök: 06.00–12.00

Péntek: 06.00–12.00

Szombat: 06.00–12.00

Vasárnap: szünnap

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában