Három rendezvénnyel zárult a programsorozat

2 órája

Legyen a könyvtár az életünk része!

Rohanva változott meg körülöttünk a világ az elmúlt szűk néhány évtizedben, a tömegközlekedési járműveken csak elvétve látni könyvet olvasó embert, és főként fiatalt. Ma már a legtöbben a mobiltelefon istene előtt hódolnak, és ez ellen szinte lehetetlennek látszik tenni.

Tihanyi Tamás

A Széna Téri Tagkönyvtárban érdekes ásványokkal ismerkedhettek meg a gyerekek

Fotó: feol.hu

A könyv mégis az életünk része maradt és mindent meg kell tenni azért, hogy ugyanezt majd az unokáink is elmondhassák egyszer. Az Országos Könyvtári Napok évek óta a szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozata, idén már tizennyolcadik alkalommal szervezték meg hazánkban, így Fejér vármegyében is. A rendezvények célja a könyvtárak társadalmi felelősségvállalásának erősítése, olyan különleges könyvtári események szervezése, amelyekkel fel lehet hívni a figyelmet a kultúra értékeihez és az információhoz való hozzáférés lehetőségeire. Idén az elképzelés az volt, hogy a kampány lehetőséget adjon a játékosságra, a könyvtárak új szolgáltatásainak bemutatására, népszerűsítésére.

A vármegyei Vörösmarty Mihály Könyvtár három székesfehérvári tagintézménye is várta szombaton az érdeklődőket. A Széna téren az ásványok világával ismerkedhettek meg általános és középiskolás korú fiatalok, mesélhettek a nyári hónapok gyűjtéseiről, Kovács Pál, a fehérvári ásványbörze házigazdája és szervezője pedig közelebbről is bemutatta a szilikátásványok tulajdonságait, megjelenési formáit. A Budai úton a játékosabb kedvűeket várta az Asztali Szerepjáték Műhely: a résztvevők lejátszhatták „A Jéggerinc csúcs sárkánya” című kalandjáték egyik önálló részletét. A kisebbek számára a Mészöly Géza utcai Tagkönyvtárban kínáltak tartalmas elfoglaltságot, ahol az évszakhoz kapcsolódva papírszínház, kézműves foglalkozás és játék fogadta a gyermekeket.

Legközelebb a Széna Téri Tagkönyvtár munkatársai az örökérvényű magyar szerző, Örkény István életművére hívják majd fel a figyelmet. Hétfőn 17 órakor terítékre kerülnek a máig népszerű és tagadhatatlanul zseniális egyperces novellák, a színművek, kisregények és persze a kevésbé ismert alkotások is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában