Fejér megye

2 órája

Programajánló a hétvégére

Feol.hu

Az Állatok Világnapja alkalmából nyílt napot szervez a móri DoriNita Családi Farm

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Október 4.

Rácalmás 16:30: Aradi Vértanúk emléknapja. Ünnepi megemlékezés a művelődési ház nagytermében. 17:00-tól koszorúzás a Művelődési Ház oldalában található emléktáblánál. 

Soponya 11:30: Református templomkert Aradi Vértanúk megemlékezés.

Szabadbattyán 17:00: Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár Hangszerész néven zenés foglalkozásra várják az érdeklődőket, akik, ha elég ügyesek értékes nyereményekkel térhetnek haza.

Cece 16:00: Művelődési Ház Szépkorúak ünnepi rendezvénye. 

Aba 16:00: Tanka János Közösségi Ház és Városi Könyvtár Abai, belsőbárándi, felsőszentiván-bodakajtori szépkorúakat az idősek világnapja alkalmából szervezett ünnepségen köszöntik. Program: Abai Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde műsora, Sárvíz Alapfokú Művészeti Iskola műsora, A Négy Tenor műsora, Svédasztalos állófogadás.

 

Október 5.

Martonvásár 7.00: BBK rendezvényudvar, Brunszvik-kert III. Országos Verklis Találkozó és 12. Országos Sajtmustra. 7.00 -12.00 Termelői Piac, 7.00-18.00: saajtvásár, délelőtt sajtkészítő bemutató, délben túrógombóc kóstolás. 7.00-18.00 Kézműves vásár. 9.00 -18.00 III. Országos Verklis Találkozó. 9.00-17.00 Játékos Tudomány – Furfangos Csudavilág. 10.00-17.00: Greznár Körhintaa. a boldog békeidők több mint 100 éves műemlékhintája. 17.00: Verkliskoncert. Egész nap étel- és italbárok, a Brunszvik-kertben óriástök és installáció kiállítás, valamint játék az ősz jegyében. 

Nagyvenyim 10.00: Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár  A Nagyvenyimi Nefelejcs Óvoda és Fecskefészek Bölcsőde óvónői és a művelődési ház dolgozói őszi játszóházba várják a gyermekeket, szülőket, családokat 10 és 13 óra között a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár épületében. A belépés ingyenes. A szervezők nagy szeretettel várnak minden gyermeket, szülőt, családot. 

Sáregres 10.00-tól: Szüreti felvonulás és szüreti bál a művelődési házban. Zenél a Szabó Zenekar.

Sárosd 9:00-tól: Szüreti felvonulás. Majd közös mulatozás a lovaspályán. Zenél: Zsetnyai Bence.

Lepsény 10.00: Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár Sakkverseny

Kőszárhegy 10-12 óráig: Faluház Őszi mulatságra várják a helyieket: játékos vetélkedő, kézműveskedés, népi játékok és hagyományőrzés.

Szabadbattyán 9:45-től: Damjanich és Bem J. utca Szüreti felvonulás.

Enying 8:30: Vas Gereben Művelődési Ház és Könyvtár 10 ezer lépés Enyingen. Túra a kustyáni geodéziai mérőtornyokhoz.

Enying 17:00: Vas Gereben Művelődési Ház és Könyvtár Kvíz est. 

Sárbogárd 15:00: József Attila Művelődési Ház Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra. A műsorban szereplő előadók nemzetközi Tv show-k, rangos fesztiválok és óceánjáró luxushajók rendszeres fellépői. 

Nagylók 14:00: Társasjáték délutánt szerveznek a közösségi házban, az Országos Könyvtári Napok keretében. 

 

Október 6.

 

Csákvár 16.00: Szabadság tér A Turul Emlékműnél tartanak megemlékezést Aradi Vértanúk Emléknapja alkalmából, amelyet még 1990-ben, március 15-én adtak át a településnek. A szobrot Várady Sándor szobrászművész készítette. Az emlékmű táblájára több száz hősi halált halt katona neve került fel, közülük többen is az 1848/49-es szabadságharcban estek el.

Martonvásár 18:00: Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ Az aradi vértanúk emléknapja alkalmából az önkormányzat minden lakót és itt élő családot szeretettel vár az aradi vértanúk tiszteletére megrendezendő megemlékezésre és koszorúzásra. Megemlékező előadást tart Pletser Tamás a „Megtorlás ártatlan áldozatai: az aradi vértanúk özvegyei és árvái” címmel.lájára több száz hősi halált halt katona neve került fel, közülük többen is az 1848/49-es szabadságharcban estek el.

Mór 10:00: Felsődobos Nyílt nap a DoriNita Családi Farmon! Az Állatok Világnapja alkalmából nyílt napot szervez a móri DoriNita Családi Farm 10-16 óra között. Az érdeklődők megismerkedhetnek a farm állataival: kecskék, lovak, pónik, csacsik és törpemalacok. A nyílt nap jótékonysági rendezvény is egyben: a Dog Plusz Egyesület - Életmentés 4 lábon részére gyűjtenek. 

Enying 11:30: 1848-as emlékmű Aradi Vértanúk megemlékezés.

Polgárdi 17:00: Battyhány szobor Aradi Vértanúk megemlékezés és néma gyertyagyűjtás. Beszédet mond: Kissné Révfalvi Andrea.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában