Már nem csak a gyümölcsösök körül portyáznak

2 órája

Seregélyek randalíroztak Székesfehérváron (videóval)

Már nem csak a gyümölcsösök körül portyáznak a seregélyek, a nagyvárosok fáit is dézsmálják: a napokban egy hatalmas csapat seregély randalírozott Székesfehérvár belvárosában.

S. Töttő Rita

Fotó: FMH-archív / S. Töttő Rita

Minden évben nagy gondot jelent a gazdálkodóknak a seregélyek elhessegetése (), amelyek jelentősen megkárosítják és megdézsmálják a terméseket – gyümölcsfákon, szőlőültetvényeken egyaránt garázdálkodnak. Ám az utóbbi időben már a városokat is megkörnyékezték ezek az egyébként káprázatos formákat öltő madárrajok.

A napokban a székesfehérvári belváros egy éppen terméstől roskadozó fájára fájt a foga több száz vagy éppen több ezer seregélynek, s szállta meg az egyik utca környékét. Az Ady Endre utcában zuhantak az ágak, termések, madárürülékek a levegőből, ahogy lecsaptak az éhes madarak a fa terméseire. Ahogy videónkon is látszik, nem kíméltek sem gyalogosokat, sem autókat, majd pedig továbbálltak, újabb lehetőségek után kutatva.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában