Hálózatbővítés

2024.10.25. 11:10

5 településen nem lesz áram - itt a lista!

Fejér vármegye áramellátásának zavartalansága érdekében az E.ON néhány órás áramszünettel járó hálózatbővítéseket végez az ősz folyamán Fehérvár környékén. Településekre leosztva mutatjuk, hogy hol és mikor várhatók a tervezett áramszünetek.

Feol.hu

Fotó: Illusztráció/pexels.com

Fejér vármegye több településén kell tervezett áramszünetre számítani az előttünk álló napokban. Összegyűjtöttük, hol, milyen munkákat végez az E.ON.

tervezett áramszünet
Tervezett áramszünetek Fejér megyében.
Fotó: Fotó: Shutterstock

Tervezett áramszünetek Fejérben

  • Csákváron a Paulini utcában új transzformátor-állomást létesít az E.ON, ezért a munkák ideje alatt október 25-én, valamint október 28-29-én 8-16 óra között tervezett áramszünetre kell számítani. A beruházás révén jelentősen megnő a hálózat kapacitása. A fejlesztés legfontosabb eredménye, hogy lehetővé teszi a folyamatosan érkező új ipari és lakossági energiaigények gyors kielégítését, valamint az újonnan épülő ingatlanok csatlakozását az áramhálózathoz.
  • Abán a Bocskay utcában hálózatfejlesztési munkálatok kezdődnek, melyek teljes oszlop- és vezetékcserével járnak. A fejlesztés célja, hogy az áramhálózat stabilabb, megbízhatóbb és nagyobb kapacitással bíró legyen, az esetleges feszültségpanaszok pedig csökkenjenek a térségben. A környéken élőknek október 28-29-én néhány órás áramszünetre kell számítaniuk.
  • Sárszentmihályon a megnövekedett villamosenergia igények kielégítése, az új lakossági és ipari energiaigények miatt október 30-án, 31-én és november 4-én fejlesztési munkák zajlanak, ezért ezeken a napokon néhány órás áramszünetre kell készülni. A fejlesztés során a hálózat kapacitását is növelik, valamint új hálózati szakaszt építenek ki a településen.
  • Zámolyon november 12-én, 13-án és 14-én hálózatkorszerűsítést végez az E.ON. A régi fa oszlopokat új betonoszlopra cserélik az áramszolgáltatás biztonságának megőrzése érdekében.
  • Móron november 18. és 19. között a Percel Mór utcában új transzformátor állomást telepít a szolgáltató, hogy jobb, stabilabb és megbízhatóbb áramellátást biztosítson a környéken élők számára.

A munkálatok a legtöbb esetben 8 és 16 óra között zajlanak, 16 óra után – vagy még hamarabb – az E.ON visszakapcsolja az áramot az otthonokban. Ugyanekkor ritkán előfordulhat, hogy az áramszünet időtartama meghaladja a 8 órát, ennek oka, hogy elkerülhetőek legyenek a többnapos üzemszünetek – tájékoztatnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában