Több eszközzel bővült az osztály

2 órája

Újabb támogatást kapott a Szent György Kórház, ezúttal a gyermek szemészet

A Fehérvár Travel Alapítvány a kórház Szemészeti Osztályáért Alapítványának közreműködésével mintegy 1,7 millió forint értékben támogatta az egészségügyi intézmény gyermek szemészetét. Azt, hogy mire fordították a támogatás összegét egy sajtótájékoztató keretében osztották meg a nyilvánossággal október 7-én, hétfőn.

Déri Brenda

Fotó: Déri Brenda / FMH

Automatikus dioptria bemérő, CFF készülék, univerzális próbakeret és szemtükör, ezekkel gazdagodott nemrég a Szent György Kórház gyermek szemészete – tudtuk meg Lampert Erika főorvostól, aki meg is mutatta a készülékeket. 

Több eszközzel bővült a Szent György Kórház gyermek szemészete.
Fotó: Déri Brenda/FMH

Mint az elhangzott a fent felsoroltak beszerzésében közreműködött a kórház 26 éve működő Szemészeti Osztályáért Alapítványa. Nélkülük, valamint a támogatást biztosító Fehérvár Travel Alapítvány nélkül nem juthatott volna ekkora segítséghez az osztály ilyen rövid időn belül. 

Igari Antal, a Fehérvár Travel Alapítvány kuratóriumi elnöke úgy fogalmazott: „Ha van miből és van hova, akkor a döntés mindig nagyon egyszerű. Alapítónk, Ribi Péter is e céllal hozta létre az alapítványt”. 

A kuratóriumi elnök mottójukat is kiemelte, mely így szólt: „Lemondani a feleslegesről akkor, amikor másnak a szükséges is hiányzik nem jó tett, hanem kötelesség”.

A Szemészeti Osztályáért Alapítvány részéről jelen volt Tóth Jenő főorvos, kuratóriumi elnök, aki elmondta: az ifjúság mindig kiemelt területük és büszkék arra, hogy már eddig is rengeteg olyan műszer beszerzésében tudtak segédkezni, amire nagy szükség volt. 

Fotó: Déri Brenda / FMH

– Az új eszközökkel az eddigi munka még precízebben, még biztonságosabban folyhat – ezt már Bakos Gábor főigazgató mondta, aki azt is hozzátette, hogy mindig nézik a pályázati lehetőségeket, amelyekkel azért fontos élni, mert jó kiegészítései lehetnek az intézmény finanszírozásának.

A fentiek mellett Entz Bertalan osztályvezető főorvos is részt vett a sajtótájékoztatón, aki kiemelte: a nemrég beszerzett eszközökkel még magasabb ellátást tudnak biztosítani. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában