Kamarakórus Fesztivál

2017.09.25. 10:40

A Vox Insana nyerte el a vándordíjat a kórustalálkozón

Öt kórus lépett föl a VII. Székesfehérvári Kamarakórus Fesztiválon, amelyet igen színvonalasnak nevezett a zsűri.

Bokros Judit

A nyertes Vox Insana kórus tagjainak egy része és karnagyuk, Orosz Dóra

Fotó: Fehér Gábor

 

A Vox Mirabilis Kamarakórus, valamint a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház szervezésében rendezték meg vasárnap a fesztivált, amely műhelymunkával indult. Ez utóbbi meghívott vendége Erdélyi Ágnes, a Veszprémi Vegyeskar művészeti vezetője, karnagya volt, aki Kodály Zoltán Öregek című kórusművéről tartott előadást, és be is tanította azt az összkarnak.

A nyertes Vox Insana kórus tagjainak egy része és karnagyuk, Orosz Dóra
Fotós: Fehér Gábor

Ezután kezdődött a koncert, amelyen mind az öt kórus – a fehérvári Vox Mirabilis, a fehérvári Comenius Kamarakórus, a várpalotai Pueri Castelli Gyerekkórus, a budapesti Vox Insana Kamarakórus és a KVVK Kamarakórus – önálló műsorral lépett föl. A zsűri ez, valamint a műhelymunka alapján döntött végül arról, kié lesz az idei Vox Mirabilis vándordíj. Erdélyi Ágnes zsűrielnök igen színvonalasnak nevezte a fesztivált, az énekkarok produkcióit, majd megnevezte az idei vándordíjast, a Vox Insana kórust.

A koncert végén a közönség meghallgathatta a feldolgozott, Öregek című művet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában