Folytatódik az előadássorozat

2024.09.10. 09:00

India a 21. század nagyhatalma? Kiderül az MCC következő előadásán

A Mathias Corvinus Collegium székesfehérvári képzési központja előadássorozatának következő alkalmán a 21.századi Indiáról tudhatunk meg többet Csicsmann Lászlótól, egyetemi tanártól, a Budapesti Corvinus Egyetem Corvinus Center for Contemporary Asia Studies vezetőjétől és Moldicz Csabától, az MCC Külgazdasági Műhelyének vezetőjétől.

Gombor Lili

Az MCC előadásain rendre megtelik a nézőtér

Fotó: Fehér Gábor / FMH Archív

Változó világrend – India a 21. század nagyhatalma? című előadására várja az érdeklődőket a Mathias Corvinus Collegium (MCC) székesfehérvári képzési központja. A meghívott előadók egyike Csicsmann László, akinek a kutatási területe a Közel-Kelet és Észak-Afrika, valamint a dél-ázsiai régió politikai, gazdasági és társadalmi folyamatainak alakulása. Kutatásai során olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a szankciós politika, az energetikai kérdések és az átalakuló világrend regionális aspektusai. Indiában az április és június között zajló parlamenti választás ismételten a Bharatija Dzsanata Párt, és Narendra Módi miniszterelnök győzelmét hozta. Azonban a várakozásokkal ellentétben az ellenzéki Indiai Nemzeti Kongresszus jelentős eredményeket ért el. Kérdéses, hogy a fenti folyamatok milyen hatással lesznek az ország külpolitikájára. 

Csicsmann László habilitált docenssel Moldicz Csaba, az MCC Külgazdasági Műhelyének vezetője beszélget. Az előadás időpontja és helye: szeptember 12. csütörtök, 17:00 óra. Székesfehérvár, Táncsics Mihály utca 2.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában