programok sokszínűsítése

2017.11.21. 16:20

Műhelymunkán vitatják meg, hogy lehetne sokszínűbb a fehérvári élet

A kulturális élet és a kreatív ipar fejlesztésének lehetőségeit vitatják meg egy műhelymunka keretében, kedden és szerdán a Petőfi Kultúrtanszéken.

Bokros Judit

Ioan Levitchi, Ionut Tata és Roberto Linzalone Romániából, illetve Olaszországból érkezett, hogy megosszák tapasztalataikat

Fotó: Fehér Gábor

Külföldi tapasztalatok is megismerhetők a Kulturális programok sokszínűsítése című műhelymunkán, amelyet a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nkft. szervezett.

A szerdán folytatódó tartó eszmecsere kedden kora délután kezdődött meg a Petőfi Kultúrtanszéken, ahol a résztvevők moderált csoportmunka keretében tesznek javaslatokat például arra, hogyan lehet a fehérvári programokat még gazdagabbá tenni. Az egyik apropó az, hogy a város megpályázza az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet.

Ioan Levitchi, Ionut Tata és Roberto Linzalone Romániából, illetve Olaszországból érkezett, hogy megosszák tapasztalataikat
Fotós: Fehér Gábor

A szervezők a város és a megye kulturális életében meghatározó szerepet betöltő szakembereket hívtak meg a műhelymunkára, amelyet külföldi szakértők is segítenek. A megjelenteket Szépvölgyi Ákos, az ügynökség ügyvezető igazgatója köszöntötte, aki elmondta: ők is részt vesznek a CRE: HUB elnevezésű uniós projektben, amely a kulturális terület és a kreatív ipar fejlesztését célozza. Ennek lényege, hogy feltérképezzék, bővítsék a helyi lehetőségeket, s ehhez mások tapasztalatait is felhasználják. A két napos rendezvény nem előadásközpontú, a hangsúly inkább a problémafelvetésen és a válaszok keresésén van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában