Süsü, a sárkány volt a legnagyobb hős

2018.04.09. 07:30

Együtt falták be a mesekönyveket Zámolyon

Szombaton délelőtt 10 órától huszonnégy órán keresztül tartott a hetedik alkalommal megtartott Meseidő rendezvény. Legalább százan olvastak mesét.

Majer Tamás

Kristóf Tamás Dániel Harry Potter történetéből olvasott fel a Meseidőn

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisfiú, aki folyton csak a tabletjét bámulta. A kisfiú szülei szüntelen telefonjaikat nyomkodták, a nagyi is állandóan a televíziót nézte. A fiúcska kisöccse lepkeháló helyett feszt csak világhálóval kergette az élményeket. Ám onnan, ahonnan nem is számított rá senki, a kurta farkú malac terciája és az óperenciás tenger széliránya felől jött egy ember, kezében könyvvel.

Ha ehhez hasonló vitriolos mesék nem is voltak a zámolyi Meseidőn, annak célkitűzéseit talán mégis összefoglalja. A virtuális világból a mesék rengetegébe kísértek el a szervezők a gyerkőcöket. – Egy könyvet mindig ketten alkotnak, az író, aki írja és az olvasó, aki olvassa! – írta a vendégkönyvébe az eseményt megnyitó Balla Nóra, 2017-es Mézkirálynő A programon legalább százan – köztük nagyon sok gyermek – olvasott fel mesét a többieknek. Vendégként egy olasz kisfiú, egy indonéz és egy thai kislány is elmondott egyet saját nemzete meséi közül. A történetek sorát a Mini Jazz Csapat és a Dance Eight táncos műsora, a helyi iskola, óvoda és nyugdíjas klub, valamint a szervező Zámolyi Rege Egyesület produkciója lazította.

Kristóf Tamás Dániel Harry Potter történetéből olvasott fel a Meseidőn
Fotós: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A regések Süsü, a sárkány meséjét adták elő, napjainkra aktualizálva. Az idén 40 éves egyfejű volt az esemény egyik központi hőse. A rajzpályázatra is sok gyerek pingálta le a Csukás István teremtette kedves sárkányt. Csonka Vivien az óvodások, Szebellédi Linda az alsós általános iskolások, Németh Fruzsina a felsősök rajzversenyében győzött. Szombat este Mórocz Tamás plébános mondott el esti imát. Utána a gyerekek nyugovóra tértek, matracokon várták ki a reggelt. A felnőttek fönnmaradtak, s nagyoknak való meséket mondtak egymásnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában