Lepkeház, optikai játékok, kertmozi, óriáshinta, mesehősök

2018.05.11. 09:00

Kortárs művészeti fesztivál vár a hétvégén Fehérváron

Valami régi vagy új, kölcsön vagy kihagyhatatlan! – így invitálnak a szervezők a 19. Kortárs Művészeti Fesztivál programjaira.

V. Varga József

A Kortárs Művészeti Fesztivál megnyitójának egyik fő attrakciója az utcai művészzászló-kiállítás

Fotó: FMH Archív

A május 11-étől 19-éig tartó fesztivál fő helyszíne a Zichy liget. Páratlan kiállítások, irodalmi programok, koncertek, bemutatók, találkozók minden korosztálynak a Belváros utcáin át egészen a romantika fellegváraként ismert Bory-várig várják a nagyérdeműt. A fesztivál a város rendkívül gazdag művészeti értékeire és pezsgő kulturális életére épít. A kibontakozó tehetségek, az ismert és ismerkedni vágyó művészek, a kultúrakedvelő családok találkozója egyfajta tavaszi szellemi ébredés, új és új hajtásokkal. Kiemelkedő eseménye a Jam-Bory-Vár, amelynek a titokzatos Bory-vár ad otthont.

A Kortárs Művészeti Fesztivál megnyitójának egyik fő attrakciója az utcai művészzászló-kiállítás
Fotós: FMH Archív

A bemutatkozó alkotócsoportok reggeltől estig szórakoztatják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A kínálat képző-, iparművészeti és építészeti tárlatok utcán, kirakatban, múzeumokban és kiállítótermekben; világ-, jazz- és kortárszenei események, koncertek; kortárs irodalom és felhasználása forgatókönyvben és dalszövegként; kortárs táncszínház magyar néptánc alapokon; családi és gyermekprogramok, bábszínház a cirkuszi kocsiról, gigantikus játékok az utcán; pályázatok, kurzusok, alternatív színházi bemutatók. Fesztivál a királyi város történelmi helyszínein, egy igazi várban, és az egész városban tíz napon át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában