Kortárs feszt

2018.05.17. 10:30

Kultúrára fel! Könyves napok és színház

A kortárs fesztiválon előtérbe kerül az irodalom, a Szabad Színház pedig új darabját mutatja be.

Bokros Judit

A heti gazdag fehérvári kínálatból ajánlunk rendezvényeket. A 19. Kortárs Művészeti Fesztivál egyik újdonságaként, azon belül rendezik meg csütörtökön és pénteken a Fehérvári Könyvnapokat, amelyen a Vörösmarty Társaság több szerzője is bemutatja új kötetét, s vendég író is érkezik.

Május 17-én, csütörtökön 17 órakor a Vörösmarty Teremben Bobory Zoltán költő, író Ima-Vers-Könyv című könyvével ismerkedhet a közönség. A szerzővel P. Maklári Éva beszélget. Ezt követően, 18.30-tól Borbély László író és Dóka Andrea színművész lesz a vendég. Ekkor Bobory Zoltán a házigazda, s Borbély László két új könyvéről (Feszület a ring fölött – Finita la commedia) lesz szó. Szintén a társaság Kossuth utcai termében kerül sor Saitos Lajos költő Legszebb verseim című új könyvének bemutatójára május 18-án, pénteken 17 órától. A kötetet a felvidéki Balázs F. Attila mutatja be. László Zsolt Hajnal a mélyben című, prózát és költeményeket tartalmazó könyvéről 18.30-tól beszélget a szerzővel Lukácsy József, a társaság alelnöke.

A Zichy ligetben csütörtökön Balázsy Panna, pénteken pedig Kemény István lesz a vendég, a szerzőkkel 17 órától beszélgetnek. Kortárson kívüli program a Szabad Színház társulatának legújabb produkciója. Az Igézőben május 17-én 20 órától látható a Káosz című vígjáték Nagy Judit rendezésében. A 18 éven felülieknek ajánlott előadás az ismertető szerint kis, 21. századi anziksz rólunk, a munkánkról, kapcsolati és párkapcsolati problémáinkról. Az alkotók felhőtlen szórakozást ígérnek. Csütörtök után legközelebb május 23-án 20 órától látható az előadás.

Borítókép fotó: Tringli Alexa/ feol.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában