Koncertsorozat

2018.06.21. 21:15

Orgonaesttel indul a Harmonia Albensis

Kiváló orgonaművész és Miklósa Erika operaénekes is fellép az idei Harmonia Albensis sorozatban.

Bokros Judit

Balról Marosvári Péter orgonaművész, Brájer Éva alpolgármester és ifj. Major István, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatója

Fotó: Molnár Artúr (ÖKK)

Ha július, akkor Harmonia Albensis – szokhatta meg már 16 éve az Alba Regia Szimfonikus Zenekar templomi koncertsorozatának közönsége. A koncertek ismét csütörtökönként lesznek, s új helyszínként megjelenik a felsővárosi templom – derült ki a csütörtöki sajtótájékoztatón.

A Hiemer-házban Brájer Éva alpolgármester elmondta: öröm, hogy fejlődik a fehérvári zenei élet, a Harmonia Albensis-t szeretik, s egyre jobban keresik az emberek.

A zenekar igazgatója, ifj. Major István hozzátette: céljuk a minél színvonalasabb, hitelesebb előadásmód, erre törekedtek idén is. Igyekeznek állandó jelleggel élvonalbeli művészeket meghívni a fellépésekre.

 

Balról Marosvári Péter orgonaművész, Brájer Éva alpolgármester és ifj. Major István, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatója
Fotó: Molnár Artúr (ÖKK)

A koncerteket ismertetve kiemelte az első, július 5-ei Világok zenéi címűt, amelyen Marosvári Péter orgona-és énekművész előadásában a barokk klasszikustól a mai napok zenéjéig hangzanak el művek. Július 12-én az In Medias Brass rézfúvós kvintett ad műsort Barokk körbetekintés címmel, július 19-én a nagy visszatérő Miklósa Erika operaénekes is fellép A barokk nyomában című esten, július 26-án, utolsóként pedig A Salzburg-i mise hangzik majd el.

A Finnországban élő Marosvári Péter örül, hogy végre Fehérváron és a Szent Imre-templomban játszhat – mondta, majd részletezte műsorát, amelyben mások mellett Bach-, Mendelssohn-, Gárdonyi-, Michel-művek is szerepelnek, meglepetéssel.

A koncertek a Szent Imre-, a Ciszterci- és a Szent Sebestyén-templomban lesznek.

A tájékoztatón elhangzott, hogy már az augusztusi Musica Sacra előadására is kaphatók jegyek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában