nagy lépcsőfok volt

2018.08.07. 09:00

Az AWS zenekar élete A Dal után

Az AWS zenekar tagjai elmesélték, mennyiben változtak körülöttük a dolgok az Eurovíziós Dalfesztivál után.

Sándor Tamara

A zenekarnak 3. fellépése volt az idei az EFOTT Fotó: Radó N.

Az AWS modern metált, alternatív rockot játszó zenekar, amely 2006-ban alakult. Az öt alapító tagból négy azóta is együtt zenél, Schiszler Soma pedig tavaly csatlakozott hozzájuk a basszusgitárosi posztra. Idén ők képviselték Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon, Viszlát nyár című dalukkal.

Úgy vélik, a zenekaruk körül nagyon sok minden nem változott meg. Azt viszont érzékelik, hogy többen felfigyeltek rájuk és jobban értékelik azt a stílusú zenét, amit képviselnek. Amit mókásnak találnak, az az, hogy akárhol rajongókba ütköznek, sugdolóznak a hátuk mögött. A karrierjük építéséhez minden kisebb-nagyobb lépcsőfok hozzájárult, így minden koncertre élményként tekintenek vissza, arra is, amikor kevesebb néző tombolt a nézőtéren.

– A Dal egy nagy előrelépés számunkra, és ez egy kiváló csatorna volt arra, hogy rengeteg emberhez eljusson a zenénk – fogalmaztak. Mint mondták, egy évben 141 koncertet vállalnak, többet nem.

A zenekarnak 3. fellépése volt az idei az EFOTT
Fotó: Radó N.

– Ha nem jön ki pont ez a szám, akkor a maradék az év utolsó napjára esik – tették hozzá viccelődve. A dalokat mindenki maga kezdi el írni a saját ötletei alapján, de a közös munka is egyre könnyebben megy, hiszen már egyre jobban hajlanak a másik véleményének elfogadására. Minden zeneszámukban megfogalmazódik egy üzenet, amit közvetíteni szeretnének. Viszlát nyár című daluk valaki olyan személy elvesztéséről szól, aki közel állt hozzánk, és hosszas szenvedés után el kell engednünk őt. Nem értékeljük addig, amíg mellettünk van, és csak akkor jövünk rá mennyit jelentett nekünk, amikor már elvesztettük. Nem tudhatjuk, mennyi időnk van hátra, lehet kevesebb, mint gondolnánk. Becsüljük meg egymást, és használjunk ki minden egyes percet, amit együtt tölthetünk szeretteinkkel! – ezt szerették volna közvetíteni a srácok dalukkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában