Aranybulla Művészeti Napok

2018.08.24. 10:27

Faszobrokból nyílik kiállítás Öreghegyen

Péntek este 6 órakor az Öreghegyi Közösségi Ház dupla kiállítóterében nyílik meg Éltes Barna szobrász Kapu című tárlata. Filep Sándor festőművész mond méltató beszédet.

Majer Tamás

Éltes Barnát szerdán kaptuk lencsevégre, saját maga rendezte be a kiállítását

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A kiállítás a pénteken és szombaton zajló 19. Aranybulla Művészeti Napok része. Emlékeinkből és Kiss Dorottyától, A Szabadművelődés Háza igazgatójától is tudjuk: rendre határon túli alkotó munkásságát bemutató képzőművészeti kiállítással indul a nagy hagyományokkal bíró rendezvény.

Éltes Barna sepsiszentgyörgyi kötődésű szobrászművész, már tavaly is járt Székesfehérváron. A Szabadművelődés Háza programján, a Csónakázó-tó partján megrendezett faszimpózium, a Rönkfeszt egyik alkotója volt. A résztvevők helyben, a találkozó néhány napja alatt faragták ki a „fába szorult” szobrokat. Éltes Barna Perényi László művelődésszervező közbenjárására ezúttal önálló tárlattal jelentkezik Fehérváron.

Éltes Barnát szerdán kaptuk lencsevégre, saját maga rendezte be a kiállítását
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az alkotó 2000 és 2005 között végezte el a Magyar Képzőművészeti Egyetemet Budapesten. Ezután visszaköltözött Erdélybe, a háromszéki Feldobolyban él. Az elmúlt tizenöt évben kilenc egyéni tárlata volt. Köztéri munkái fellelhetők Erdélytől Németországig sok helyütt. A népművészeti jegyektől erős, szakrális témákat érintő tárlaton kisplasztikákat, faszobrokat és installációkat is felsorakoztat.

A kiállítás megtekintése után 20 órától a Budapest Ragtime Band zenél. A zenekar felállása: Gayer Ferenc, nagybőgő; Széki József, xilofon, ének; Kiss Bálint, harsona; Csárics Sándor, trombita; Weszely János, dob; Stein Ferenc, zongora; Antal Tibor, hegedű.

Szombaton este 21 órakor újabb élő koncertet hallhat a közönség: Hevesi Tamás és zenekara koncertezik. A rendezvény egésze a Fiskális úti Öreghegyi Közösségi Házban, illetve annak udvarán lesz. A belépés ingyenes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában