karrierépítés szempontjából

2019.02.12. 07:30

A Fülesbagoly figyel a tehetségekre, a díjazottak komoly lehetőségekhez juthatnak

Harmadszor rendeznek a városban zenei tehetségkutatót, amelyre hazai és határon túli magyar zenészek, előadók jelentkezését várják. A szervező helyi ember, Nagy Szabolcs, aki beavatott a részletekbe.

Bokros Judit

A tavalyi döntőn készült képen Nagy Szabolcs (balra) éppen a nyertes előadónak, Kölyöknek adja át a díjat

Fotó: Buzás Tamás

Március 12-én éjfélig lehet jelentkezni a Fülesbagoly Tehetségkutatóra, amely az igényes könnyűzenét játszók felfedezését, segítését tűzte ki célul. A szervezők nem a gyorsan felívelő karrier, az azonnali ismertség lehetőségét kínálják, hanem olyan esélyt, amellyel elindulhat a zenei pálya.

Tíz fellépő kerülhet be a döntőbe

A tehetségkutató főszervezője Nagy Szabolcs, akitől megtudtuk: Martonvásáron az NKA Hangfoglaló programjával, az önkormányzattal és más segítőkkel, támogatókkal együttműködve valósulhat meg az esemény, már harmadszor. Fülesbaglyot Budapesten is rendeznek, de az egy teljesen külön verseny. A közös azonban, hogy mindegyikre magyarországi vagy határon túli magyar együttesek jelentkezését várják élőzenés, hangszeres produkcióval. Fontos, hogy a fellépőknek legyenek saját dalaik, de még ne rendelkezzenek lemezkiadói és országos rádiós múlttal.

A tavalyi döntőn készült képen Nagy Szabolcs (balra) éppen a nyertes előadónak, Kölyöknek adja át a díjat
Fotó: Buzás Tamás

 

A stílus viszont teljesen mindegy, lehet hip-hop, pop, metál, blues, rockzene. Nagy Szabolcs úgy tapasztalta: leginkább az utóbbi a népszerű, a legtöbben rock és alter rock műfajban alkotnak.

A verseny kétfordulós, a zenekaroknak, előadóknak először két MP3-felvételt kell elküldeniük, ezekből választják ki a tíz szerencsést, aki a döntőben 20 perces koncertet adhat a zsűri előtt. Az ítészek négyen vannak, idén Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője és Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja mellé Subicz Gábor Artisjus-díjas zenész, zeneszerző csatlakozott. Ők a produkciók után azonnal értékelnek is, tehát a versenyzők érdemi tanácsokhoz, véleményhez juthatnak. A díjazottak komoly nyereményeket kapnak, az első helyezett például ötmillió forintos sajtómegjelenés birtokosa lesz, de a nyeremények között fesztiválokon való szereplés is van. A döntőt március 30-án rendezik a BBK-ban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában