jelentős változás a kulturális életben

2019.03.12. 17:00

Hivatásos énekművészekből álló kórus is színesíti a palettát Fehérváron

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar képviselői, valamint az egyik karnagy is bemutatta az új Ars Oratoria Kamarakórust. Szó esett a Somorjai-bérletsorozatról is.

Bokros Judit

Pad Zoltán karnagy videótelefonon jelentkezett be

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar részéről ifj. Major István igazgató és Dubóczky Gergely vezető karmester, az önkormányzat részéről pedig Brájer Éva alpolgármester beszélt az újdonságokról a Hiemer-házban. Az idén negyedszer, de már Somorjai Ferenc Kamarazenekari és Kórus Hangversenysorozat néven indított koncertsorozat kapcsán hangsúlyozták: a fehérvári kulturális életben nagyon jelentős változás, hogy ettől az évtől hivatásos énekművészekből álló kórus is színesíti a palettát.

Brájer Éva a tíz éve elhunyt Somorjai Ferencre úgy emlékezett, mint nagyszerű karnagyra és énektanárra, aki nagy szervező is volt.

Pad Zoltán karnagy videótelefonon jelentkezett be
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Ars Oratoria kórust a kiváló hazai szaktekintély, a Magyar Rádió Énekkarának vezető karnagya, a Liszt-díjas Pad Zoltán, valamint a Ciszterci Szent István Gimnázium énektanára, a Zenei Nevelésért Díjas Radics Éva irányítja.

Pad Zoltán videótelefonon jelentkezett be, s elmondta: első fellépésükön, március 29-én Buxtehude-Membra Jesu nostri című darabját adják elő, Fehérvárról származó neves szólistákkal.

Ifj. Major István a fehérvári kórusmozgalom megújulásáról beszélt. A Somorjai-bérletben felhívta a figyelmet az első, március 21-ei koncertre, amelyen Donizetti Angolkürtversenye is elhangzik.

Dubóczky Gergely szintén fontos lépésnek nevezte a kórus megalakulását, a Somorjai-sorozat műsoráról pedig elmondta: tükrözi azt az ambíciót, hogy mindig új területeket járjanak be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában