Rendhagyó a helyszíne a koncertnek

2019.07.16. 08:15

Ősoperák estje a megújult II. János Pál pápa téren

A Harmonia Albensis templomi koncertsorozat július 18-án, csütörtökön 20 órakor folytatódik.

FMH

A nemrég felújított tér lesz a zenei esemény színhelye Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A helyszín és a műsor ezúttal rendhagyó, mert a nemrég fölavatott II. János Pál pápa téren (az esőhelyszín a Szent István-terem lesz) hallgathatók meg a művek. A Szent Márton-játék szövegét összeállította és szerkesztette: Selmeczi György zeneszerző. Az élőképek szereplői: Kiss Diána Magdolna, Fekete Gábor, Hajdú Péter, Imre Krisztián, Jenővári Miklós, Kurucz Dániel lesznek. A Szent Jakab-játék szövegét ifj. Selmeczi János és Selmeczi György írta, állította össze és szerkesztette.

A nemrég felújított tér lesz a zenei esemény színhelye Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A szereplők: Fekete Gábor (Jakab), Imre Krisztián (Hermogenes), Hajdú Péter (Philetus/Josias), Jenővári Miklós (Heródes), Kurucz Dániel (Abiathar), Kiss Diána Magdolna (Lupa királyné/Angyal). Az esten közreműködnek: az ARS Oratoria Kamarakórus, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészei és az In Medias Brass rézfúvós kvintett. A látvány Komesz Borbálának és Zubor Katának köszönhető, a karnagyok Radics Éva és a Liszt-díjas Pad Zoltán lesznek. Rendezte, vezényel és harmonikán közreműködik a Kossuth-díjas Selmeczi György.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában