Zenei és lelki feltöltődés

2020.02.28. 07:10

Máté-passió Fehérváron

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar az esztendő első negyedévében is számos különleges zenei csemegével várja a muzsikát kedvelő és értő közönséget.

V. Varga József

Háromórás zenei élménnyel készül ma estére az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

Fotó: Fehér Gábor / FMH archív

Johann Sebastian Bach Máté-­passióját ma, pénteken 18 órától mutatják be a székesfehérvári szimfonikusok a Szent Sebestyén-templomban. Közreműködik: Stefanik Márta (szoprán), Tillai Csilla (szoprán), Nagy Bernadett (alt), Balogh Eszter (alt), Christian Rathgeber (tenor), Gál József (tenor), Najbauer Lóránt (basszus), Borka Ákos (basszus), az Ars Oratoria Kamarakórus, karnagy Pad Zoltán, a Kodály Zoltán Iskola Gyermekkórusa, karnagy Kneifel Imre. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekart ugyancsak a Liszt-díjas dirigens, Pad Zoltán vezényli.

Háromórás zenei élménnyel készül ma estére az Alba Regia Szimfonikus Zenekar
Fotó: Fehér Gábor / FMH archív

– Megtisztelő és felemelő feladat számunkra, hogy igazi zenei és lelki feltöltődést adhatunk a Bach-mű bemutatásával a nagyböjti időszak kezdetén – mondta lapunknak ifj. Major István, a szimfonikus zenekar igazgatója. – Pad Zoltán karnagy érdeme, hogy megszólal Székesfehérváron a Máté-passió, amely eddig csak egy alkalommal hangzott el a városban – tette hozzá.

Somorjai Ferenc zenetanár és kóruskarnagy munkássága előtt tisztelegve idén is folytatódik a szimfonikusok kamarazenekari és kórushangverseny-sorozata. A program négy helyszínen várja a zenekedvelőket különböző hangulatú és stílusú koncertekkel, visszatérő és új közreműködőkkel. A sorozat mottója Több mint koncert!, hiszen már harmadik alkalommal a muzsika mellé beszélgetés is párosul, minden koncerten más-más vendéget és műsorvezetőt ismerhet meg a nagyérdemű. A sorozat március 19-én Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész koncertjével kezdődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában