Emlékek, dallamok

2020.08.24. 07:35

Koncertsorozat Móron: a kis udvarnak is lehet nagy varázsa

A vírusjárvány sem szabhat gátat a művészetnek, és erre kiváló példa a Kisudvari Koncert-sorozat, hiszen ott nem is tud összegyűlni több száz ember, de nem is baj, hiszen többek között ebből fakad a hely varázsa.

Palocsai Jenő

Odett énekel a Nagy-Szín-Pad című tehetségmutató színpadán MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Lamberg-kastély impozáns épületegyüttese fogja körbe a hatalmas kapuval záródó kerítésen túli, gyönyörű udvart. Sok rangos esemény helyszíne volt a járvány előtti időszakban és lesz is még bizonyára ez a szökőkúttal díszített terület. Ám az északi épületszárny árnyékában megbújik egy apró, de annál hangulatosabb udvar. Itt zajlanak a Lamberg-kastély Kulturális Központ által szervezett KisUdvari Koncertek. Kisebb-nagyobb asztaloknál barátok beszélgetnek, esetleg párocskák bújnak össze, felidézve olyan közös pillanatokat, amiket a dalok szövege vagy éppen dallama hoz felszínre belőlük. Közben minden kéz pohárra tapad, amelyben móri bor vagy éppen maláta-komló kombó aranya csillog, éppúgy, ahogy a nézőközönség, illetve hallgatóság szeme, mikor a falakon kívül rekedt város tompa zaját elnyomja az illatos lonc levelei között bújó kabócák éneke. Aztán fellépnek az előadók, mintha csak otthon a saját kertünkben tennék és felpezseg az élet.

Legutóbb, a harmadik alkalommal szervezett koncert vendége Odett volt, aki nemcsak a rádióban játszott számaival lépett fel, hanem több ismeretlennel is, sőt egy soha elő nem adott is elpengettetett az akusztikus gitáron és a művésznő hangszálain.

Ezen a pénteken, este nyolckor egy unplugged műsor keretében a Strikers lesz a vendége az apró kis udvarnak, ami nem ékszerdoboz, mert nincs benne semmi hideg, fényes vagy épp fémes csillogás, csak kellemes hangulat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában