Előadás

2023.03.06. 09:17

A magyar nyelv teremtő erejéről Székesfehérváron

A Fejér Szövetség 585. Hétvezér estjén A magyar nyelv teremtő ereje címmel Gyarmati Gábor könyvszakértő tart előadást március 7-én, kedden 18 órakor a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban.

V. Varga József

Szóba kerül a keddi Hétvezér esten az ősi szkíta–hun–magyar rokonság is

Forrás: Őstörténetünk (MTI)

Amint megtudtuk: a Székesfehérváron élő Gyarmati Gábor huszonhét évig dolgozott idegen nyelvekkel. Majd váltott, és elkezdett foglalkozni egy különleges nyelvvel, az anyanyelvével, amelyen a hétköznapokban is beszél. A magyar nyelv titkait vizsgálja! Előadásában szó esik a magyarok őstörténetéről is, és bizony sok olyan tételről, amelyekről csak most kezdenek gondolkodni a magyar nyelven beszélők. – Gyarmati Gábor előadása során a magyar nyelv fordulatait és csodáit vizsgálja több szempontból, hogy miért fontos és különleges, és miért is teremtő nyelv a magyar. Szó esik egyebek közt az ősi szkíta–hun–magyar rokonságról, valamint a sumer (szumír), a szanszkrit, a mongol és a káldeus nyelvi, illetve népi hasonlóságaira is fény derül – mondta el lapunknak Boór Ferenc, a Fejér Szövetség társelnöke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában