Ajánló

2023.04.10. 21:00

Petőfiről tartanak érdekes előadást Kisapostagon

A Felső-Kiskunsági és Dunamelléki Petőfi címmel tart előadást az Intercisa Múzeum igazgatója, Farkas Lajos Kisapostagon a hivatal földszinti kultúrtermében a magyar költészet napján, 2023. április 11-én, 16 órakor. Az előadás rendkívül érdekes lesz, hiszen a történész szakember vetítéssel egybekötött előadásában Petőfi Sándor vitatott és a közönség számára ismeretlenebb életszakaszait mutatja be.

duol.hu

200 éve született a forradalmi lelkületű költőnk, Petőfi Sándor. Ebben az évben sokan és sokat foglalkoznak munkásságával, élettörténetével. A legismertebb és talán a legkedveltebb magyar költők közé tartozik. Műveit, életpályáját már az iskolában megtanultuk. De vajon tényleg minden úgy volt, ahogy azt tudjuk? Tényleg Kiskőrösön született és biztos, hogy harcban halt meg?

A duol.hu cikke szerint a múzeum igazgatója, Farkas Lajos részletesen ismeri a költő életét és azokat a feltevéseket is, amelyek nem kaptak akkora publicitást. Valóban Kiskőrösön keresztelték meg, de lehet, hogy Szabadszálláson született? Ezekkel és hasonlóan érdekes kérdésekkel foglalkozik majd az előadó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában