Kiss József Gyermekkórus Találkozó

2023.06.09. 11:00

Gyermekkórus találkozó Polgárdiban

A Kiss József Gyermekkórus Találkozó harmadik „felvonását” Polgárdiban rendezték. A lepsényi és a sárosdi seregszemle után ezúttal a Széchenyi István Általános Iskola tornacsarnoka adott otthont a fellépőknek.

Zelenák Tibor, V. Varga József

Gyermekkórusok a színpadon – színvonalas produkciók

Fotó: Zelenák Tibor

A három település alsós-felsős és vegyes gyermekkórusain kívül különböző színes hangszeres formációk is szerepeltek a műsorban. A szép számban összegyűlt közönség vastapssal jutalmazta a gyerekeket.

A színvonalas produkciókon meglátszott a sok munka és felkészülés, melyben nyilván nagy szerepük volt a felkészítő tanároknak is. A lepsényi alsó tagozatos énekkar vezetője Gobányi Kármen, a felső tagozatosé Gabrieli-Kiss József, a sárosdi kórus karnagya Kiss Bernadett, míg a polgárdié Kissné Révfalvi Andrea volt. Zongorán Izinger Attila és Gabrieli-Kiss József, hegedűn Kissné Révfalvi Andrea kísérte a fellépőket.

Gyermekkórus találkozó Polgárdiban
Fotó: Zelenák Tibor

Négykezes zongoraműveket adott elő először Bujtár Szófia és Kovács Hanna, majd Herbszt Anett és Jaksa Rebeka. A népszerű zenekari előadások résztvevői a következők voltak: Vetró Dávid Martin ének, Tóth Bence gitár, Kulcsár Zsombor Csaba basszusgitár, Bíró Zsombor gitár és ének, Karsai Balázs ének, Kiss Geri cajon dob, Gabrieli-Kiss József zongora és Kiss Zsolt szaxofon.

Fotó: Zelenák Tibor

A rendezvény fővédnöke a 95 éves Fehér József táci karnagy-néptanító volt, aki ugyan nem tudott eljönni a találkozóra, de a távolból is üdvözletét küldte, és sok sikert kívánt a fellépő gyerekeknek.

Fotó: Zelenák Tibor

 

n

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában