Versünnep, egy kicsit másképp

2024.04.28. 20:00

„Minden napra egy vers” – ezúttal az online térben

A költészet napja apropóján indított egyre nagyobb népszerűségnek örvendő irodalmi sorozatot a Seregélyesi Művelődési Ház és Könyvtár, ezúttal az online térben.

Héjj Vivien

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A költészet szépségét 21. századi környezetbe, az online térbe helyezte legújabb online sorozatával a Seregélyesi Művelődési Ház és Könyvtár. A projekt április 11-én, a költészet napján indult útjára Minden napra egy vers címmel. A kezdeményezés lényege, hogy minden nap egy-egy költemény szavalásával vagy felolvasásával örvendeztetik meg az irodalmi alkotások kedvelőit a település vállalkozószellemű lakói.

A különleges köntösbe öltöztetett versünnep első költeménye Szabó Magda Hinni című verse volt, melyet azóta mások mellett Radnóti Miklós, Aranyosi Ervin, József Attila és Romhányi József egy-egy költeménye követett, s olyan szereplője is volt már a sorozatnak, aki saját versét mutatta be a nagyközönségnek.

A programba egyaránt bekapcsolódtak fiatalok és idősebbek, urak és hölgyek. A naponta érkező verseket a Seregélyesi Művelődési Ház és Könyvtár közösségi felületén láthatják az irodalom iránt érdeklődők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában