Legendák és történetek

2024.06.16. 15:07

A Lángi Remete és a velencei-tavi sellők meséje Gárdonyban

Ki tudja vajon, hányan estek áldozatul a tavi sellők csábításának a Velencei-tavon? Vagy hogy mi lett a Lángi Remetével? Mit csináltak a huszárok a kiszáradt tómederben? Legendák és történetek a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola vándorkiállításán.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Gárdonyba érkezett szombaton a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola „Mesék a Velencei-tóról” című pályázat alkotásaiból, valamint Czikkely Panni illusztrátor munkáiból készült vándorkiállítása. A Velencei-tavi Galériában egész hétvégén megtekinthetik a látogatók a látványos, színes és nagyon érdekes velencei-tavi történeteket feldolgozó kiállítást, melyből kicsik és nagyok is megtudhatják, mi igaz a szájhagyomány útján terjedő történetekből, s melyek azok a mesék, amelyeket ma is ismernek a régi helyiek és amelyekre a következő generációknak is emlékezniük kell. A hétvégi villámlátogatás után sem megy messze a tárlat: június 17-e hétfőtől a Klausz Gábor Könyvtárban tekinthetik meg az érdeklődők a paravánokat.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában