Áradó Versbeszéd

2024.06.01. 08:00

Elkészült Bakonyi István legújabb kötete (videó)

Hamarosan az ünnepi könyvhéten is bemutatják az Áradó Versbeszéd című kiadványt.

Bokányi Zsolt

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Bakonyi István újabb kötettel készül az ünnepi könyvhétre, Balázs F. Attila irodalmi munkássága a könyvének témája. Az elkészült és a napokban megjelent munkáról kérdeztük. 

– Balázs F. Attila szépirodalmi tevékenységével néhány esztendeje foglalkozom. Olyan költőről, íróról, műfordítóról és könyvkiadóról van szó, aki szerte a világon ismert. Rendszeresen részt vesz nemzetközi költőfesztiválokon, s a legjobb értelemben épít szellemi hidat a különböző kultúrák között. Erdélyi származású, a Felvidéken is élt, de most az anyaországban élő alkotó. Versvilága ebben a környezetben fogant, ám egyértelmű, hogy át tud törni a földrajzi és szellemi határokon. Ízig-vérig modern költő és író, aki a hagyományhoz épp úgy kötődik, mint például a beat-költészethez. Aki "Isten elfelejtett kertjének / buja zöldjét álmodja". – 

A kötetbemutató június 11-én 17 órakor lesz a Széna téri könyvtárban, az ünnepi könyvhét rendezvényeként. A kötetet bemutatja L. Simon László.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában