Alba Regia Szimfonikus Zenekar

2024.06.28. 20:11

Mozart zenéje csendült fel a belvárosban (galéria)

Mozart zenéje szűrődött ki péntek este az Egyházmegyi Múzeum díszudvaráról, amely a Zene-Szó kamarazenei koncertsorozat nyitó estjének adott otthont. A Kis bécsi házimuzsika című estet Mozartnak szentelte az Alba Regia Szimfonikus Zenekar.

Gombor Lili

A Zene-Szó sorozat nyitóestjét Mozart műveinek szentelték az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészei

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A zenekedvelők péntek este az Egyházmegyei Múzeum díszudvarán a Zene-Szó című, háromrészes kamarazenei koncertsorozat nyitó estjén élvezhették Mozart zenéjét. A Kis bécsi házimuzsika című hangversenyt a mester 1772-ben komponált, az olasz zene hatásáról tanúskodó, életvidám D-dúr vonósnégyese indította, majd a klasszikus kamarazene egyik legnagyobb remekműve, az Anton Stadler számára írott A-dúr klarinétötös csendült fel. Ez utóbbi mű  Richard Strauss megfogalmazása szerint az emberi érzelmek teljes skáláját bejárja. Az est házigazdája Szabó Balázs zenetörténész, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti tanácsadója volt.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a Székesfehérvári Egyházmegye összefogásával megvalósuló kulturális programra igen sokan voltak kíváncsiak, így biztosra vehető, hogy a folytatás is bizakodásra adhat okot az est sikerességét illetően.  A koncerten közreműködött: Bujtor Balázs-hegedű, Burján Gabriella-hegedű, Nemes Mariann-brácsa, Kárász András Péter-cselló, Dávid József-klarinét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában