Első szólókoncert: Barokktól a kortársig

2024.07.08. 18:00

A fuvola csodás hangjaival varázsolta el közönségét (videó)

Varga Dorina Jázminnak, a Sárszentmiklósi Általános Iskola végzős diákjának, Sárbogárdi Talentum díjas tanulónak első szólókoncertje zajlott Sárbogárdon.

Bokányi Zsolt

Fotó: Bokányi Zsolt / FMH

A pénteken megrendezett alkalom, minden megjelent számára emlékezetes marad. A sárbogárdi közönség: családtagok, barátok, zenerajongók, nagy számmal gyűltek össze a sárbogárdi Művelődési Házban, hogy meghallgassák a tehetséges és gyönyörű fiatal lánynak a zene és hangszere, a fuvola iránti rajongásából megszületett csodás dallamait.

A Violin Művészeti Iskola mindent megtett azért, hogy Dorina kiteljesíthesse kiemelkedő képességeit és elérje célját, hiszen szeptembertől Szegeden a SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium hallgatójaként folytathatja tanulmányait. A pénteki első szólókoncerten Dorinát tanárnője: Váriné Pásztor Magdolna, Subecz Kornélia zongoratanár és a Petőfi Sándor Gimnázium szintén végzős, tehetséges diákja: Göbölös Gergely (tanára: Cegelnyik Jelena) kísérte. Az esten Barokktól kortársig címmel elhangzott zenemű többek között Schuberttől, Telemanntól, Chopintől, Csajkovszkijtól, Weinertől és Hacsaturjántól. Öröm volt hallgatni a felcsendülő dallamokat, és még a nem feltétlenül zeneértők számára is világosan érződött Dorina fuvola és a zene iránt érzett szeretete.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában