Dicsérjétek trombitaszóval!

2024.07.19. 08:00

Harmonia Albensis: ezen a nyáron harmadszor

A Harmonia Albensis templomi koncertsorozatának idei harmadik estjére várta csütörtökön este a közönséget Teleki Miklós orgonaművész és Nagy Eleonóra trombitaművész.

S. Töttő Rita

Nagy Eleonóra trombitaművész és Teleki Miklós orgonaművész

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Harmonia Albensis templomi koncertsorozata nagy sikerrel zajlik 2024 nyarán is. Július 18-án, csütörtökön este a Szekfű Gyula utcai evangélikus templom hűs falai között csendült fel Teleki Miklós orgonaművész és Nagy Eleonóra trombitaművész, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar tagja hangversenye. A Dicsérjétek trombitaszóval! című előadás középpontjában a hangszerek királynője, az orgona állt.

A Harmonia Albensis 2024. július 18-ki koncertje Székesfehérváron, a Szekfű Gyula utcai evangélikus templomban
A Harmonia Albensis templomi koncertsorozata nagy sikerrel zajlik 2024 nyarán is
Fotó: Fehér Gábor / FMH

A hallgatóság az olasz és a német barokk zene nagymestereinek műveiből kaptak merítést. Felcsendült Vivaldi kéthegedűs versenyművének Johann Sebastian Bach által készített átirata, Georg Philipp Telemann hősi indulója, Bach triószonátája, Albinoni trombitaversenye, valamint Bach Esz-dúr prelúdiuma és fúgája is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában