Hétvezér est Székesfehérváron

5 órája

Szent-Iványi Domokos és a titkos Magyar Függetlenségi Mozgalom

A Fejér Szövetség 644. Hétvezér estjén Szent-Iványi Ágnes történész, politológus, a mozgalomlapító magyar diplomata özvegye, Szent-Iványi Domokos és a titkos Magyar Függetlenségi Mozgalom címmel tart előadást július 16-án, kedden 18 órakor Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban.

V. Varga József

Ocskay László (b), ifj. Horthy Miklós és Szent-Iványi Domokos a Galyatetőn 1943-ban

Forrás: Szent-Iványi Ágnes

Szent-Iványi Ágnes a hajdani Magyar Függetlenségi Mozgalmat alapító Iklód-szentiványi és gálfalvi Szent-Iványi Domokos (Budapest, 1898. április 28. – Heidelberg, 1980. július 19.) magyar diplomatának, a második világháború alatti Magyarország egyik meghatározó alakjának özvegye.

– Szent-Iványi Ágnes Budapesten született, Bácskában nevelkedett, majd a heidelbergi egyetemen történelem- és politikatudomány szakon diplomázott. Magyarországon az 1992-ben alapított Magyar Atlanti Tanács tagjaként és első főtitkáraként kezdte meg közéleti pályafutását. Előadásában nem a mai, avagy napi politika kap szerepet, hanem hajdani férjére, Szent-Iványi Domokosra és munkásságára emlékezik – mondta el lapunknak Boór Ferenc, a Fejér Szövetség társelnöke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában