Zajlik a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál

1 órája

Dübörgött a színpad a néptáncosok alatt a Királyi Táncpódiumon (galéria)

A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál Királyi Táncpódiumán léptek fel hétfő este az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola csoportjai és a Duna Művészegyüttes. A szoknyák pörögtek, forogtak, a csizmatalpak alatt pedig csak úgy dübörgött a színpad - néptánc varázslatos világa bontakozott ki a Zichy-színpadon a belvárosban.

Gombor Lili

Dübörög a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Gyermek és felnőtt néptáncosok alatt dübörgött a Zichy-színpad hétfő este Székesfehérvár belvárosában. A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál programsorozat részeként szervezték meg a Királyi Táncpódiumot, melyen felléptek az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola (AMI) táncosai is. A folytatásban a Duna Művészegyüttes lépett színpadra a Duna fergeteges című előadásával, amely az együttes néptánc-bemutatóinak leglátványosabb, legvirtuózabb koreográfiáiból készült összeállítás. A különböző táncok között láthattunk szóló és páros típusú táncokat, valamint lendületes, embert próbáló vagy épp kimagasló tánctudást igénylő elemeket is.

A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál házigazdája az Alba Regia Tánceggyüttes, amely a világ különböző pontjairól érkező táncegyütteseket lát vendégül: Mexikóból, Spanyolországból és Szlovákiából is érkeznek csoportok, valamint fellép a Tököli Délszláv Táncegyüttes is. A Királyi Táncpódium ingyenes előadásai folytatódnak, kedden fellépnek az Alba Regia Táncegyüttes, az ARTE Múltidézők, valamint Mexikó, Spanyolország és Szlovákia táncosai. A táncművészet gyöngyszemeiben egészen csütörtök estig gyönyörködhetünk: 19:00 órakor a Zichy-színpadon ünnepélyes zárógálával, 21.30 órakor a Táncházban a Coco Loco zenekar latin táncestjével és Paraba Világzenei Klubbal búcsúzik a néptáncfesztivál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában