Vándorkiállítás

2 órája

Pósa Lajos: a gyermeklap szerkesztőjének munkásságát mutatja be a Velencei-tavi Galéria

„Az én újságom” címmel érkezik vándorkiállítás a Velencei-tavi Galériába. A tárlat Pósa Lajos, a gyermeklap szerkesztőjének életét, munkásságát mutatja be.

S. Töttő Rita

A Pósa Lajos Társaság vándorkiállítása szeptember 6-án, pénteken 18 órakor nyílik a Velencei-tavi Galériában. A tárlaton bemutatkozik az Én Újságom című gyermeklap, melyet 1889. december 15-én indított útjára Benedek Elek és Pósa Lajos. A lap rendszeresen adott teret Bródy Sándornak, Gárdonyi Gézának, Heltai Jenőnek, Jókai Mórnak, Krúdy Gyulának, Mikszáth Kálmánnak, Molnár Ferencnek és Móricz Zsigmondnak is. A vándorkiállítás elsősorban Pósa Lajos életéről és munkásságáról szól, melyet Pósa Judit, a Társaság elnöke nyit meg. A kiállítás megnyitóját követően a Pósa Lajos Társaság tagjai beszélgetnek a felvidéki magyar kultúráról, a szervezet kultúraközvetítő szerepéről, a felvidéki magyarság jelenkori életéről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában