Ma is élő történelem

20 órája

Kiállítás nyílik az elmúlt 90 év tiszteletére

Megkezdődik a Móri Bornapok. A több napos programfolyam ebben az évben ünnepli a 90. születésnapját. Ennek kapcsán, éppen az ünnepeltre és magas korának tiszteletére kiállítás nyílik a Lamberg-kastélyban.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Október 1-jén, kedden 17 órakor nyílik a Lamberg-kastély bornapi kiállítása.

– A folyosón képeket láthatnak a régi bornapokról, elolvashatják, mi jelent meg az újságban 1934-ben, ’35-ben és ’36-ban a móri eseményről, valamint a Móri Bornapok plakátválogatását is megtekinthetik az elmúlt időszakból. A pincében pedig a móri szőlővel és borral kapcsolatos régi tárgyakat, eszközöket fedezhetik fel, vagy láthatják újra az érdeklődők. –fogalmaz a szervező, a Lamberg-kastély Művelődési Központ.

Mint megtudtuk a kiállítás keretében néhány ismertetőt és fényképet is tanulmányozhatnak a látogatók a móri borvidékről, a szőlőfajtákról, a Brindisi Szent Lőrinc Borrendről, a Borbarát Hölgyek Egyesületéről és a Móri Bornapok eseményeiről.

A Móri borvidék több pontjáról érkeztek borászati eszközök a kiállításra  
Fotó: Palocsai Jenő  / FMH

A kiállítás számos darabját magánszemélyek ajánlották fel a kiállítás hat napjára. A Lamberg-kastély csapata ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

– Ezúton is szeretnénk megköszönni azoknak a személyeknek, akik tárgyak, eszközök kölcsönadásával segítették, hogy a kiállítás létrejöhessen, illetve közreműködtek annak berendezésében. –

Az október első napján nyíló kiállítás csupán október 6-ig látogatható, ezért érdemes mielőbb kihasználni a rövid ideig tartó, ingyenes lehetőséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában