A védekezés lesz a kulcs

2019.05.03. 18:11

Az év egyik legfontosabb bajnoki összecsapása vár az Alba FKC-ra

Az év egyik legfontosabb bajnoki összecsapása vár az Alba Fehérvár csapatára szombaton 18 órakor a K&H Liga női kézilabda NB I 24. fordulójában.

Nagy Péter

Györkös Rebeka szerint fontos lesz a kapusteljesítmény is

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Meglepő – és fehérvári szempontból nem túl kedvező – eredménnyel rajtolt az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság 24. játéknapja: csütörtökön a dobogóra hajtó érdi gárda háromgólos vereséget szenvedett Debrecenben, amivel a DVSC visszavette a hatodik helyet az Albától, az Érd pedig lépéshátrányba került az immáron harmadik Siófokkal szemben.

A nemzetközi porond egyáltalán nem szerepelt a Deli Rita vezette FKC célkitűzései között az idény előtt, de az „evés közben jön meg az étvágy” elvet figyelembe véve a koronázóvárosi hölgyek még odaérhetnek az ötödik pozícióba – az pedig valószínűleg EHF-kupaszereplést érhet. Ehhez azonban pont a szombati rivális váci alakulatot kellene megelőzni Györkös Rebekáéknak, ami nem ígérkezik egyszerű feladatnak.

Györkös Rebeka szerint fontos lesz a kapusteljesítmény is
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

– Nagyon fontos szerepet játszik majd a védekezés, illetve hogy a kapusok miként teljesítenek majd a hétvégén – mondta az utóbbi időben remek formában védő portás. – A váci csarnoknak jellegzetes atmoszférája van, a szurkolóik remek hangulatot csinálnak, ezért is nagyon veszélyesek hazai pályán. Egy biztos: mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy ponttal, pontokkal távozzunk onnan.

Megyénk másik első osztályú társaságára, a Dunaújvárosi Kohászra papíron sokkal egyszerűbb meccs vár szombaton 18 órakor a kiesés ellen menekülő Budaörssel szemben. György László tanítványainak kilencedik helyét nem fenyegeti veszély, de egy jó szériával az előttük álló Kisvárdát még befoghatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában