Alba FKC

2020.05.05. 19:54

Három év után távozik a kapus

Békéscsabán folytatja karrierjét az Alba FKC női kézilabdázóinak kapusa, Mistina Kitty. A 24 esztendős sportoló három évet töltött a koronázóvárosban.

Horog László

Mistina Kitty (középen, pirosban) három év után intett búcsút F: KRI

Új klubja jelentette be, hogy a nyártól a hálóőr őket erősíti. Mistina visszatér szülővárosába, az anyaegyesületéhez. A kapus 2017 nyarán az élvonalba frissen feljutó kecskemétieket hagyta el a fehérváriak kedvéért. Most visszatér az ország másik oldalára, a Viharsarokba. Első, koronázóvárosi szezonjában védett legtöbbet, ugyanis az első edzésen Herr Orsolya súlyos térdsérülést szenvedett, szinte a teljes szezont kihagyta. Távollétében Mistina állt a háló előtt, megbízhatóan teljesített.

Mistina Kitty (középen, pirosban) három év után intett búcsút Fotó: Kricskovics Antal

– Mindegyik évemben akadtak pozitív dolgok, nem tudok különbséget tenni, melyik szezonom volt a legjobb. Élveztem az itt töltött három esztendőt, úgy gondolom, sokat tanultam, rutint szereztem, persze, tisztában vagyok vele, van még hova fejlődnöm. Ezúton is szeretnem megköszönni a klubnak és a csapattársaimnak a sok segítséget és lehetőséget, valamint hálás vagyok szurkolóknak a támogatásukért. Sok jó emlék fűz Fehérvárhoz, a városhoz és az egyesülethez.

A kapus úgy érzi, a váltás jót tesz a karrierjének. – Több ajánlatot kaptam, sokat gondolkodtam, hol tudnék a legtöbbet fejlődni. Meggyőződésem, erre Békéscsabán megvan a lehetőségem, jó szívvel térek vissza nevelőegyesületemhez. Náluk kezdtem a kézilabdát 2004-ben, kilenc évvel később igazoltam Veszprémbe. Több játékos található a csabaiak keretében, akikkel játszottam már együtt, illetve sok kézilabdázót ismerek, velük ellenfélként találkoztam.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában