Foci

2021.04.14. 22:15

Szoros vereséget szenvedett a MOL Fehérvár FC II

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában a derekasan küzdő Mol Fehérvár FC második csapatának erejéből nem futotta a pontszerzésre a dobogóra is esélyes zalaiak ellen.

Krebsz András

Szoros meccs volt, képünkön Gulyás próbál szerelni

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mol Fehérvár FC II–FC Nagykanizsa 1-2 (1-1)

Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött, vezette: Bana Gergely.

Fehérvár II: Dala – Tarnóczi, Horváth G., Tóth A., Major E. – Kojnok, Gulyás (Horváth Barnabás, a szünetben), Elek, Papp M. (Szileszki, 85.) – Tóth T., Déke (Tóth B., 65.). Vezetőedző: Szalai Tamás.

Nagykanizsa: Horváth M. – Pál, Papp Sz., Major M., Horváth Balázs – Ekker, Bagó – Vass (Szabó P., 72.), Szegleti, Vlasics – Török. Vezetőedző: Koller Zoltán.

Gól: Papp M. (43.) ill. Ekker (10.), Vlasics (70.).

Az egy héttel ezelőtti, Komárom elleni idegenbeli (0-3) és a múlt vasárnapi, a Gárdony együttesével szembeni hazai győzelem (3-0) után a Nyugati csoport negyedik helyét elfoglaló Nagykanizsa került a jó formában lévő Szalai-csapat útjába szerda délután.

Papp Marcell tizenhatoson belüli, kiszorított helyzetből leadott lövése adta meg az alaphangot, nem sokkal később pedig Dékei gyatra centerezése után foghatta a fejét a hazai szakmai stáb. Az első komolyabb helyzetéből aztán megszerezték a vezetést a vendégek, a jobbösszekötő helyén kiugró Ekker a hosszú alsóba vágta a ziccerét, 0-1! Válaszul Kojnok adott veszélyes helyről középre, de a hazaiak csapatkapitányának életerős beadásáról mindenki lemaradt. Már úgy festett, az első játékrészben számtalanszor lesre futó fehérváriak hátránnyal vonulnak a szünetre, ám a piros-kékek góllövőlistáját vezető Papp Marcell remek egyéni teljesítményének köszönhetően – a tizenhatos előterében kevergető szélső estében ballal a hosszú alsóba lőtt – sikerült a fordulás előtt egalizálni, 1-1!

Szoros meccs volt, képünkön Gulyás próbál szerelni
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A térfélcserét követően az egyre nagyobb mezőnyfölénybe kerülő vendégek Tarnóczi szabálytalansága után tizenegyeshez jutottak, azonban a büntetőt elemi erővel kapura küldő Ekker lövése a felső lécről a gólvonal elé vágódott. A 70. percben már a kapufa sem segített, a piros-kékek kapujától 13 méterre labdát kapó Vlasics egy igazítást követően a léc alá helyezett, 1-2! A kanizsai szélső kis híján duplázott, ám a következő párharcot a lapos kísérletet szögletre ütő Dala nyerte. A hajrára fordulva Kojnok lábában maradt az egyenlítés, a székesfehérváriak csapatkapitánya egy felpattanó labdát tűzött rá ballal, a játékszer egy védőn irányt változtatva a bal felső sarok felé zúgott, Horváth a mérkőzés bravúrját bemutatva őrizte meg a Nagykanizsa előnyét. Az összecsapás utolsó helyzete a vendégek előtt adódott, Major óriási hibája után Ekker gurított el Dala mellett, a labda kevéssel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában