Felemás félidők

2021.11.14. 12:16

A DKKA feljavult a szünet után és nyert

A női kézilabda K&H Liga 8. fordulójának megyei rangadóján a Dunaújvárosi Kohász KA második félidőben nyújtott meggyőzőbb játékával két góllal legyőzte az Alba Fehérvár KC-t.

Káldor András

Az újvárosi Borgyas Panna (piros) hat góljával csapata legeredményesebb játékosa volt

Fotó: kohaszkezi.hu

Több szempontból is rangadónak számított az összecsapás, hiszen megyei riválisokról volt szó, ezen felül pedig a bajnoki tabellán szorosan egymást követi a két csapat. Azt eddig is tudtuk, hogy az edzők élete nem fenékig tejfel, sokszor kerülnek infarktus közeli állapotba, függetlenül attól, hogy nem nekik kell gólokat dobni, vagy éppen levédekezni egy-egy veszélyes támadást, szituációt. Mindenesetre nem irigyeltük egyik szakembert sem, mert az első félidőben a Kohász mesterénVágó Attilán látszott az, hogy majd felrobban a méregtől, míg a szünetet követően mindez a túloldalon Józsa Krisztián arcán tükröződött.

A találkozó elején úgy tűnt, hogy némileg bizonytalan kezdés után az Alba Fehérvár KC elkapta a fonalat, és a 12. perctől folyamatosan vezetett Ohjama Mana és Triscsuk Krisztina vezérletével. A Kohászt láthatóan megfogta, hogy több kulcsemberét nélkülöznie kellett, így Jana Sustkova combizomszakadás miatt nem lehetett ott társaival, Bulath Anita térde fájt, így a kispadon foglalt helyet, de Dominika Mrmolja sem volt egészséges. Az Alba négygólos előnyt kovácsolt a szünetre, így érthetően ők mehettek elégedettebben a pihenőre.

Az újvárosi Borgyas Panna (piros) hat góljával csapata legeredményesebb játékosa volt
Fotó: kohaszkezi.hu

Nem tudni, hogy mi hangzott el az újvárosi öltözőben, de egy teljesen más, szebbik arcát mutató Kohász érkezett a második félórára a parkettre. Egy ideig még tartani tudta a Fehérvár az előnyét, ám ez fokozatosan olvadni kezdett, miután feljavult a vendéglátók kaputeljesítménye, Gabriella Bartulovic bravúrokat mutatott be, védekezésük is sokkal agresszívabb lett, és ez fordulatot hozott. A 46. percben Saskia Weisheitel beállóból nyitottá tett a mérkőzést, majd Kazai Anita gólja az egyenlítést is meghozta, a végig lelkeesen játszó Borgyos Panna pedig megharcolt a vezető találatért is a 48. percben, 23-22. Innentől már két gólon belülre nem engedte ellenfelét, és ezzel a meccset sem a kezéből a piros-fehér gárda.

- Nehéz helyzetben voltunk a mérkőzés előtt, hiszen meghatározó játékosok nem álltak rendelkezésre. Bulath Anita annyi mérkőzést nyert már meg nekünk, olyan sok találkozót döntött el a góljaival, hogy most valamit vissza kellett adnunk neki, ez sikerült. A sikerünk egyik kulcsát a csapat mellett dolgozó erőnléti edzőknek, egészségügyi személyzetnek köszönhetjük, mert komoly részük van a győzelemben. Ezer sebből vérezve összedrótozták a társaságot, ha ők nem dolgoztak volna ilyen keményen, akkor elfogyunk és nem tudtuk volna megfordítani a második félidőben a mérkőzést. Egyetlen egy percre se adtuk fel, végig próbáltunk koncentrálni. – fogalmazott Vágó Attila.

- Hihetetlenül csalódottak vagyunk, négy góllal vezettünk a szünetben, és a második félidő elején is rendben volt a támadójátékunk és a védekezésünk. Egyszerűen nem értem mi okozta azt a tíz perces rövidzárlatot, amikor darabokra hullott a támadójátékunk, sorra hagytuk ki a ziccereket és a védekezésünk is összeomlott. – mondta szomorúan Józsa Krisztián.

Jegyzőkönyv

Dunaújvárosi Kohász KA – Alba Fehérvár KC 28-26 (13-17)

Dunaújváros, 400 néző, Vezette: Sándor László, Szikszay Csaba

Dunaújvárosi Kohász KA: Bartulovic – Kukucska 2, Borgyos 6, Szalai B. 5, Weisheitel 2, Polics 2, Kazai 3. Csere: Wéninger, Hlogyik (kapusok), Bulath 3 (3), Farkas J. 5 (1), Kiss Cs., Matucza, Mrmolja. Vezetőedző: Vágó Attila

Alba Fehérvár KC: Pijevic – Töpfner 4, Boldizsár, Triscsuk 5, Varga E. 5, Besszer, Takó 2. Csere: Tóth Nikolett (kapus), Ohjama 7 (5), Bardi, Gerháth K. 3, Domokos D., Szarka A. Megbízott edző: Józsa Krisztián

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában