A szezon végén befejezi

2022.04.21. 09:06

Szarka Adrienn visszavonul, de nem búcsúzik

Az Alba Fehérvár KC 31 éves balszélsője tizenötödik felnőtt szezonjának végén szögre akasztja a mezt, de a sportágtól, és a klubtól sem távolodik el!

NK

Szarka Adrienn akcióban egykori csapata ellen

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szarka Adrienn nagynénjét, a Ferencváros egykori kiválóságát, Szarka Évát követve találta magát a kézilabdapályán, soltvadkerti majd kiskunhalasi évei után az FTC-ben találta magát. Nyert velük bajnokságot és KEK-et. 2018-ban érkezett az Albába. Eddig 83 NB I-es találkozón lépett pályára és 107 találatot jegyzett.

– Mindig is tudtam, hogy szeretnék idővel családot alapítani, így már a jelenlegi szerződésem aláírásakor jeleztem mindezt a klub vezetése felé. Akkor még nem volt teljesen bizonyos, hogy ez a két év lesz az utolsó, most viszont úgy érzem helyes döntést hoztam azzal, hogy az idény végeztével befejezem a pályafutásomat – nyilatkozta a klub honlapjának a játékos.

– Sokat gondolkoztam rajta, de nem volt túl nehéz meghozni a végső elhatározást. Azóta persze van bennem egy érdekes érzés, hogy már csak pár hét van hátra a szezonból és a játékoskarrieremből. A legnagyobb ajándék szerintem önmagában az, hogy azt csinálhattam, amit imádtam. Sosem munkaként tekintettem a kézilabdára. Ezenkívül nagyon sok barátot, élményt, sikert és tapasztalatot adott. Nagyon szépen köszönöm a szurkolóknak a sok támogatást és szeretetet, amit az évek alatt kaptam! Új otthonra leltem a városban és a klubban egyaránt, így nem búcsúzom, hiszen más szerepkörben, de továbbra is az egyesületnél maradok.

Nyáron újabb párhuzam realizálódik közte és nagynénje között, Adrienn edzői pályára lép.

– Régóta tudom, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Már a gimnázium elvégzése után elkezdtem az egyetemet, ahol kézilabdaedzői és gyógytestnevelői végzettséget szereztem. Az elmúlt pár évben már aktív pályafutásom mellett is végeztem utánpótlásedzői munkát a klubnál, így ezt fogom folytatni a jövőben is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában