NB II

2023.04.23. 19:16

Megint nem sikerült a Csákvárnak

A Merkantil Bank Liga NB II 33. fordulójának rangadóján szoros mérkőzésen otthon tartotta a pontokat a Credobus Mosonmagyaróvári TE az Aqvital FC Csákvár ellen.

Káldor András

Nagyot küzdött a Csákvár (sárga), de nem tudott egyenlíteni

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Credobus Mosonmagyaróvári TE – Aqvital FC Csákvár 3-2 (1-0)
Mosonmagyaróvár, 700 néző
Vezette: Nagy Norbert (Kulman Tamás, Varga Gábor)

MTE: Heinrich – Simita, Czingráber, Deák, Horváth K. – Vukaszovics, Végh, - Jasarevic (Korbély, 79.), Illés (Nagy K., 61.), Szalka (Debreceni, 83.)  – Puhtjejev (Gáncs, 61.). Szakmai igazgató: Király József.

AFC Csákvár: Zelizi – Murka (Alaxai, 46.), Vaskó, Karacs, Körmendi – Ominger, Mészáros D. (Magyar Zs., 46.), Gazdag V. (Fejős, 46.). – Tamás N. (Kocsis D., 63.), Hornyák (Beliczky, 77.), Torvund. Vezetőedző: Tóth Balázs.
Gól: Illés (28.), Puhtjejev (55., 60.), ill. Ominger (53.), Karacs (67.)

Az biztos, hogy a háttér remekül működik Csákváron, hiszen a klub „csont nélkül” megkapta a jövő szezonra az NB II-es licencet, ezek után a csapaton volt a sor, hogy ezt realizálja. Nem várt sétagalopp az őket közvetlenül üldöző, és egy ponttal kevesebbet gyűjtő mosoniak otthonában, bár a házigazdák úgy tűnt korábban éppen fele annyit (12) gyűjtöttek a Wittmann Antal Parkban, mint idegenben.

Az első negyedóra nem tükrözte a tét nagyságát, lassan és körülményesen csordogált a játék, igazán egyik fél sem kapkodott. Aztán a 28. percben egy kiugratás után Illés Dávid egyedül vezette kapura a labdát, senki sem támadta, a 16-oshoz érve emberes lövést eresztett meg, amely a jobb felső sarokban kötött ki, 1-0.

Kis híján góllal nyitott a szünet után az MTE, Makszim Puhtjejev lépett ki a védők közül, de a Zelizi Patrikkal szemben állva fölé emelt nagy helyzetben. Az 53. percben egy szöglet után Vaskó Tamás átadását Ominger Gergő lőtte 18 méterről laposan a hálóba, Heinrich némi közreműködésével, 1-1. Nem kellett sokat várni az újabb fordulatra, az 55. percben Deák István ugrasztotta ki a védők mögül kilépő Puhtjejevet, aki 8 méterről a kapu közepébe lőtt, 2-1. A 60. percben az ukrán támadó duplázott, Végh Bence balról belőtt labdáját még hárította Zelizi, de a kipattanót már bevágta a csatár, 3-1. A 67. percben közelebb férkőzött az AFC, egy szöglet után Karacs Dániel egy lecsorgó labdát lőtt 11 méterről a hálóba, 3-2.           
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában