Negyedik siker

2023.08.12. 20:06

Gólgazdag felkészülési meccset nyert a Kohász

A Dunaújvárosi Kohász KA ötödik felkészülési mérkőzésén negyedik győzelmét aratta, Rapaty Tamás együttese hazai pályán SK Sugar Gliders gárdáját győzte le.

Beke Zsombor

A mérkőzés után összeállt a két csapat egy közös képre, kékben a Dunaújváros, feketében az SK Sugar Gliders

Forrás: Laczkó Izabela/DH

Sűrű felkészülési időszakot él meg a DKKA, hiszen a dél-koreai ellenfél előtt már négy találkozót is vívott a Kohász. A Dunaszerdahelyt 25-24-re, a Békéscsabát 37-29-re, az Érdet 34-32-re győzték le a piros-fehérek, Vácon pedig 35-30-as vereséget szenvedett el a Fejér vármegyei együttes. Az ötödik teszt találkozón a SK Sugar Gliders látogatott el Dunaújvárosban, mindkét csapat máshogy készült erre az összecsapásra, a dél-koreaiak Mosonmagyaróváron játszottak, míg Rapatyi Tamás lányai csapatépítő bográcsozáson vettek részt. 

Úgy tűnik végül a paprikáskrumpli „jött be”, jól kezdett a Dunaújváros, majd egyre zárkózott a vendég, aztán kialakult egy négygólos különbség, 8-4. Az ázsiai Bajnokok Ligája győztes nem adta fel, gyors játékkal próbálták feltörni a Kohászt, 10-10-nél útól is érték a hazaiakat. A félidei egygólos magyar előny a másodikban tovább nőtt, először 25-20, majd 28-21 lett az állás, Csáki és Borgyos volt virgonc ebben az időszakban. 31-23 után ugyan tudtak faragni a különbségen a vendégek, a DKKA győzelme már nem forgott veszélyben.

DKKA – SK Sugar Gliders 34-30 (17-16)
DKKA: Oguntoye - Agócs 4, Trawczynska 6, Moreno 2, Nick 2, Bouti 2, Sallai 5. Csere: Wéninger 1, Bartók (kapusok), Borgyos 3, Lakatos 3, Csáki 2, Paróczy 1, Horváth A. 1, Krupják-Molnár 2, Gajdos, Kovács V.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában