NB II előzetes

2023.11.10. 11:01

Nehéz 90 perc előtt

A Merkantil Bank NB II 15. fordulójában az Aqvital FC Csákvár gárdája a tabellán a 4. helyen tanyázó HR-Rent Kozármisleny csapatának vendégei lesznek vasárnap 17 órától.

Káldor András

Legutóbb Csákvárról elvitte a pontokat a HR-Rent Kozármisleny (bordó)

Fotó: Kricskovics Antal

Minden kétséget kizáróan a második vonal egyik meglepetés csapata a Baranya vármegyei együttes, amely nyáron az Iváncsa KSE elleni osztályozón harcolta ki az NB II-es tagsága meghosszabbítását. Akkor még kevesen gondolták volna, hogy a csapat irányítását a nyár folyamán átvevő Aczél Zoltán az első négybe kormányozza a kék-fehéreket. Mindenesetre lendületben vannak a házigazdák, akik az utóbbi négy bajnokin veretlenek, és a MOL Magyar Kupában is továbbjutottak a legjobb 16 közé a Kazincbarcika elleni 4-2-es sikerrel. Összességében a HR-Rent Kozármisleny az utolsó 12 mérkőzéséből – 10 bajnoki és 2 Magyar Kupa – mindössze egyszer veszített, Kazincbarcikán a 88. percben kapott góllal. Hasonló a mérleggel kevés csapat büszkélkedhet az NB II-ben egyedül a 2. helyezett Nyíregyháza Spartacusnak van ilyen jó szériája.

Az Aqvital FC Csákvár legénységének úgy kellett a legutóbbi, BFC Siófok elleni győzelem, mint egy falat kenyér. Ezzel megszilárdította pozícióját a csapat a középmezőny elején, ráadásul a hátralevő négy fordulóban – a kozármislenyi meccsel együtt – háromszor idegenben kell bizonyítania. Szóval nehéz sorozat előtt állnak Tóth Balázs vezetőedző tanítványai, főként, ha azt nézzük, hogy rendkívül szoros a mezőny, a csákváriak előnye mindössze hat pont a már kieső helyen álló Tiszakécske LC előtt.  
Az előző idényben a HR-Rent Kozármisleny egy hellyel az AFC Csákvár mögött végzett, szinte napra egy éve idegenben 3-1-re győztek a sárga-kékek, Körmendi Kevin, Hornyák Marcell, és Torvund Alexander góljaira csak Vajda Roland tudott válaszolni a hazaiak részéről. A visszavágó viszont mislenyi sikerrel zárult, a 89. percben Kosznovszky Márk mattolta Auerbach Martint. Előtte a már visszavonult Vaskó Tamás kétszer volt eredményes, a vendégektől pedig ugyancsak duplázott a korábbi csákvári gólzsák, Daru Bence.
A vasárnapi összecsapást Gaál Ákos vezeti, míg Kulman Tamás és Ország Péter lesznek az asszisztensei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában