Simut Mario a DVTK ajánlatát utasította el

2024.01.19. 18:39

Már beilleszkedett, és játékpercekre tör a Vidi szélsője

Meccsterheléssel teli hétvége előtt áll a Fehérvár FC. A piros-kékek szombaton a horvát élvonal negyedik helyén álló NK Osijek, majd vasárnap a szerb másodosztályú FK Tekstilac Odzeci ellen csiszolhatják játékukat.

Ferencz Balázs

Simut Mario a Hajduk Split ellen szerezte első gólját Vidi-mezben

Forrás: fehervarfc.hu

A megszokás nagy úr. Épp, mint a Vidi idei első edzőtáborában, a második Umagban töltött egyhetes összetartás nyitányán is szakadt az eső. Pénteken egy edzés szerepelt a programban, az is könnyebb volt, hiszen a szombaton és vasárnap is felkészülési mérkőzést játszik a csapat. 

- A bemelegítés után cicajáték szerepelt az edzéstervben, majd taktikai gyakorlatokat végeztünk, hogy miként kellene játszani az Eszék és a szerb csapat ellen. Passzokat, befejezéseket gyakoroltunk. Aki az Eszék ellen játszik, pontrúgásokat is gyakoroltak, mi, akik előreláthatólag szombaton nem lépünk pályára, öt az öt elleni kisjátékokat csináltunk - mesélte Simut Mario, a Fehérvár FC télen szerződtetett 20 éves szélsője.

Simut Mario három hete a Vidi játékosa, második edzőtáborát kezdte meg a fehérváriakkal. 

- Nagyon tetszik minden. A játékosok, a stáb is kivétel nélkül nagyon jó fej. Az első edzőtáborban még nem éreztem magam teljesen otthonosan a csapaton belül, de most már teljesen beilleszkedtem. Kovács Patrikkal egyszerre érkeztünk, mindig együtt mozogtunk, hiszen mi voltunk az új játékosok, de most már sokmindenkivel jóban vagyok.

Hamar beilleszkedett a 20 éves szélső, Simut Mario (b3) már szinte mindenkivel jóban van
Forrás: fehervarfc.hu

Az NB II-es Haladásban 16 bajnokin szerepelt, két gólt rúgott. Ezután igazolt a Vidihez.

- Nem gondolkodtam sokat, mikor megkeresett a Fehérvár. Előbb a Diósgyőr ajánlata futott be, de amikor a Vidi is jelentkezett, nem is vacilláltam, ide akartam jönni. Szeretnék segíteni a csapatnak, de miután a Fehérvár az első NB I-es együttesem, az az elsődleges célom, hogy annyit játsszak, amennyit csak tudok. Ugyanakkor fontos számomra, hogy újra szerepelhessek az U21-es válogatottban. Bese Barnabás és Fiola Attila is azon a poszton játszik, mint én. Bízom magamban, jó sokat fogok dolgozni, s majd meglátjuk, hogy be tudom-e verekedni magam a csapatba. A Haladásban sok poszton játszottam, jobb védőként futballoztam a legtöbbet, de játszottam jobb szélsőt is, de "tízest" is. A ZTE elleni Magyar Kupa-meccsen például csatár voltam. Legszívesebben szélsőt játszom. Gyors vagyok, amit a szélen jól tudok hasznosítani. 

Nem töltött sokat a pályán, máris meglőtte első gólját a Vidi mezében. A Hajduk Split ellen talált be.

- Szuper érzés volt az új klubom első meccsén gólt lőni. Jól ment a játék, de nagyon elfáradtam. Amikor a támadás során kaptam a labdát, már tudtam, mit kell csinálni. Mikor elrúgtam, elestem, így nem láttam, csak hallottam, hogy a kapufára ment, felnéztem, s láttam, hogy a másik kapufát is érinti a labda, csak utána gurul a kapuba.

Forrás: fehervarfc.hu

A korábbi NB I-es kézilabdázó, a Vácott és Derecskén remeklő Dobrovolszky Beatrix fia 13 éves korától Angliában nevelkedett, a West Ham United és a Welling United csapataiban játszott 17 és fél éves koráig. A Brexit utáni szabálymódosítások miatt nem rendelkezett a megfelelő játékengedéllyel, ezért bajnoki mérkőzéseken nem futballozhatott, de minden edzésen keményen dolgozott.

- A négy és fél év alatt kaptam a legtöbbet a futball terén. Ekkor alakultak ki a készségeim. Intenzitást tanultam, gyorsan kellett mindig játszani és gondolkodni. A foci azonban ott is ugyanaz, mint itt, de megtanultam, hogy gyorsan kell dönteni a pályán. 

Ezen a héten főként a támadójáték gyakorlására fókuszál Bartosz Grzelak együttese. Simut Mario kibontakozhat, hiszen inkább támadó felfogásban futballozik. 

- Támadásban sokkal többet tudom használni az erősségeim, mint védekezésben. Úgy érzem, vasárnap az Odzaci ellen például sokkal több esélyem lesz bekapcsolódni a támadásokba.

Amint megérkezett a fehérváriakhoz, szembesülnie kellett azzal, hogy két meghatározó játékos, Kenan Kodro és Deybi Flores is eligazoltak a Viditől.

- Láttam, hogy Kodro mennyire fontos tagja volt a Fehérvárnak. Az első edzésemen még ott volt. Sajnálom, hogy elmentek. De úgy érzem, hogy megmarad a lendület. Nagyon jó az edző, kiválóak az edzések, a játékosok rengeteget dolgoznak, bízom benne, hogy robog majd tovább a Vidi.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában