Kézilabda

2024.02.15. 12:33

Fontos pontokra hajtanak

A női kézilabda K&H Liga NB I küzdelmei a 15. fordulóban vármegyei rangadóval folytatódnak, az Alba Fehérvár KC Dunaújvárosi Kohász KA csapatával holnap 18 órától találkozik a Köfém Sportcsarnokban.

Káldor András

Tamara Szmbatjan (sötét mezben) csukott szemmel is bevenné a DKKA kapuját

Fotó: Kricskovics Antal

Akárhogy is nézzük több tekintetben is presztízs mérkőzés vár a felekre, ugyanis, a tabella nem csal, és azzal szembesülhetünk, hogy rendkívül szoros a középmezőny, a 8. helyen álló Alba Fehérvár KC és a 10. pozícióban tanyázó vármegyei riválisa egyaránt 10-10 pontot gyűjtött eddig. Az sem elhanyagolható, hogy a közéjük „ékelődő” Vasas két mérkőzéssel többet játszott náluk, így aztán igaz ki-ki meccs kerekedhet ki ebből az összecsapásból.
Van elszámolni valója az Albának riválisával, hiszen szeptemberben a DKKA kétgólos győzelmet aratott felettük (35-33) hazai parketten.

- Olyan ellenféllel játszunk, aki ellen az utolsó percig küzdeni és hajtani kell. Intenzív és izgalmas találkozóra számítok, Úgy gondolom, kiismertük a DKKA-t az előző meccsünkön. Ezúttal még jobban rajta leszünk azon, hogy megszerezzük a győzelmet és Fehérváron tartsuk a pontokat. – vélekedett Tamara Szmbatjan az Alba irányító-átlövője, aki öt találatot ért el legutóbb Dunaújvárosban.
Az azonban nem szabad elfelejteni, hogy több minden változott mindkét csapatnál az őszi mérkőzést követően – Fehérváron a játékos állományban, Újvárosban pedig a kispadon történt némi átalakulás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában