Erősítés a javából

2024.05.29. 18:24

Tapasztalt és fiatal játékosok érkeztek

A Falco és a ZTE gyengült a most Fehérvárra érkezőkkel.

Szupkai Gábor

Németh Ákos (balra) itt még a ZTE színeiben igyekszik megállítani Isaiah Philmore rohamát

Fotó: Simon Erika

A most véget ért szezon keretéből keretéből egelőre a magyarok közül Vojvoda Dávid és Kass Balázs maradt hírmondónak, de most csatlakozott hozzájuk két tapasztalt, ám egyáltalán nem idős játékos.

Krivacevic Markó kosaras családban nőtt fel, édesapja, Krivacevic Dragoljub is nagyszerű kosárlabdázó volt, nővére, Tijana pedig sokszoros magyar bajnok és válogatott. A 27 éves, 208 centiméter magas Márkó a Vasasnál nevelkedett, majd az egyetemi évei alatt az Egyesült Államokban igyekezett fejleszteni tudását. Hazatérte után a Falco, a PVSK, majd a Körmend következett pályafutásában, az előző két évadot a szombathelyieknél töltötte, ahol két bajnoki címet nyert és szerepelt a Bajnokok Ligájában. A négyes és ötös poszton egyaránt bevethető kosárlabdázó az elmúlt évadban meccsenként 11 percet töltött a pályán, ezalatt átlagban 4.5 pont és 3 lepattanó fűződött a nevéhez.

Egyes, kettes és hármas poszton érzi magát igazán elemében a 26 éves Németh Ákos, aki Körmenden ismerte meg a kosárlabda alapjait. Nem is rosszul, hiszen már 17 esztendősen bemutatkozhatott az NB I-ben. 2021-ben hagyta el nevelőegyesületét, az elmúlt három évadban a ZTE-nek volt kihagyhatatlan tagja. A 196 centiméter magas játékos a 2023–2024-es idényben meccsenként 16 percet töltött a parketten, és átlagban 4.4 pontot, 3 lepattanót és 1.2 gólpasszt tett a közösbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában