Helyi sport

2024.06.27. 18:31

Kanadai hátvéddel erősített a Fehérvár

Sam Jardine, a 30 éves hátvéd csatlakozik a Hydro Fehérvár AV19 csapatához.

Szupkai Gábor

Fotó: Rebecca Brain

Június közepén derült ki, hogy Markus Phillips nem tér vissza Fehérvárra, hanem a KHL-be igazol, így nagy kérdés volt, ki érkezik a pótlására. 
Sam Jardine az egyetemi évei alatt az NCAA-ben játszott, majd számos ECHL és AHL csapatban megfordult. Legutóbb  a Greenville Swamp Rabbits (ECHL) és a Calgary Wranglers (AHL) csapatában játszott. A hátvéd számára Európa sem ismeretlen terep, hiszen korábban már játszott az ICEHL-ben, a Liigában. 
– A szerződéskötés folyamata nagyon gyorsan zajlott le. Egyik reggel arra ébredtem, hogy a menedzserem üzent, hogy a Hydro Fehérvár AV19 érdeklődik irántam, ugyanazon a napon pedig már beszéltem Szélig Viktorral, és egy héten belül meg is született a megállapodás. Tudom, hogy a win2day ICE Hockey League rendkívül versenyképes liga, és izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a Hydro Fehérvár AV19-hez, mert az utóbbi években bebizonyították, hogy az egyik legjobb csapat ebben a ligában és nyilvánvalóan az új aréna is nagy vonzerő – indokolta meg Fehérvárra való igazolását Jardine. 
– Egy izgalmas új kalandra számítok. Nagyon várom, hogy tiszta lappal indulhassak és bízom benne, hogy sikeresek leszünk, építve a csapat által tavaly elért nagyszerű alapszakaszra. Remélem, hogy a szurkolók és a közösség támogat és szurkol majd nekünk végig. Védőként az a célom, hogy megnehezítsem az ellenfél támadóinak dolgát. Úgy gondolom, hogy jól bánok koronggal, emellett a sebességemet is szeretem használni, a támadásokból pedig passzokkal veszem ki a részem. Általánosságban elmondható, hogy elkötelezett csapatjátékos vagyok. Bármit megteszek a győzelemért, és alig várom, hogy fontos szerepet tölthessek be a csapatban ebben a szezonban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában