Argentína ellen kezdték meg a menetelést a lányok

2024.06.19. 15:56

Sikeres nyitány a vb-n

Tizennyolc góllal győzte le Argentína csapatát a magyar junior női kézilabda-válogatott az Észak-Macedóniában zajló világbajnokság csoportkörének első meccsén.

Szupkai Gábor

Eddig egyből egy

Fotó: Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Az argentin korosztályos csapat ellen kezdte meg a világbajnoki szereplést a magyar junior női kézilabda-válogatott Észak-Macedóniában. 
A 2004-es és 2005-ös születésű játékosok alkotta együttes számára a megfelelő tempó felvételéről szólt az első 20 perc, és bár végig vezetett, ekkor még nem tudott jelentős előnybe kerülni. A félidő hajrájában aztán sikerült ellépni, 19-12-es állás került a jegyzőkönyvbe az első félidő végén.
A folytatásban tovább nőtt a különbség, a 47. percben Csíkos Luca bombájával nőtt először tíz gólra az előny, a hajrában nem kellett izgulnunk. A vége 39-21 lett, jól kezdte a válogatott az utolsó korosztályos világversenyét.
Az Alba Fehérvár KC játékosa Kövér Luca és a dunaújvárosi Gajdos Petra, valamint Török Fanni egyaránt 1-1 gólt szerzett. 
– Az elején még kereste magát a csapat, de összességében elégedett vagyok, ilyen első mérkőzésre számítottam. A csoportkör utolsó meccsére kell már igazán csúcsformába lendülni, bízom benne, hogy ez sikerül majd – nyilatkozta Szilágyi Zoltán szövetségi edző.
Csütörtökön újra pályára lép a válogatott, amely Mexikóval csap össze fél 2-től.

Női U20-as világbajnokság, C-csoport, 1. forduló
Magyarország – Argentína 39-21 (19-12)
Szkopje, játékvezetők: Bozsinovszki, Nacsevszki (északmacedónok).
Magyarország: Imre, Lakatos, Zaj (kapusok), Csernyánszki 1, Csíkos 7, Faragó 3, Farkas 4, Gajdos 1, Gém 4, Kövér 1, Panyi, Szabó A. 5, Szabó L. 1, Török 1, Varga 5 (4), Vártok 6 (1). Edző: Szilágyi Zoltán.
Argentína: Carrasco, Cuadrado (kapusok), 3 (1), Alfredi 1, Cabana, Caceres, Gull 7 (1), Kruk 4, Manzo 1, Martinelli, Oriolo 1, Remolque, Satto, Spinelli 4 (1), Stanich, Tajes. Edző: Carlos Siso Hernan.
Kiállítások: 10, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/3.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában