Vidi-stáb

2024.06.24. 16:49

Szeretnek a fiatalokkal dolgozni

A Fehérvár FC új szakmai stábbal kezdte meg a felkészülést a 2024-2025-ös szezonra. A vezetőedző, Pető Tamás munkáját az általa kiválasztott szakemberek segítik. Mindannyian szeretnek a fiatalokkal dolgozni, s van tapasztalatuk, hogyan építsék csapatba őket.

Ferencz Balázs

Polonkai Attila (balra) és Gunther Zsolt a vezetőedző invitálására örömmel vállalták a kihívást

Forrás: fehervarfc.hu

Pető Tamás mellett a Vidi első bajnokcsapatának középpályása, Polonkai Attila is fontos szerepet vállalt. A 45 éves Poló 2008 és 2012 között volt a fehérváriak elnyűhetetlen játékosa, majd a Puskás Akadémia FC-t és az Aqvital FC Csákvárt erősítette. 2018-as visszavonulását követően a Puskás Akadémián dolgozott edzőként, az NB I-es együttes másodedzője volt.

- Jó érzés volt visszajönni Fehérvárra, rengeteg sok szép emlék felvillant - mesélt a klub honlapjának Polonkai Attila. - Nagyon jól érzem magam ebben a környezetben, még akkor is, ha egy-két helyre huszonhat folyosón keresztül jutok el - a régi stadion nem volt ennyire modern - mosolygott. - Vannak páran, akik már akkor is itt voltak, vannak akikkel máshol találkoztam már, sőt, akad olyan, akivel játszottam is együtt. A társaság és a környezet is remek, bízom benne, hogy a hangulat is hasonló lesz. Valamint remélem, hogy jó szakmai munka mellett sikereket is el tudunk érni. Nagyon örültem a lehetőségnek, sokat egyeztettünk Pető Tamással, megtisztelő, hogy megkeresett és gondolt rám. Bízom benne, hogy én és a stáb is tud neki annyit segíteni, mint amennyi bizalmat belénk fektetett.

Polonkai Attila beszélt arról, mi az, amit hozzá tud tenni a csapat életéhez.

- Az egyik legfontosabb, hogy a megfelelő távolságtartás mellett próbálok mindig olyan kapcsolatot kialakítani a játékosokkal, ami a közös bizalmon alapul, hogy meg tudjuk beszélni a problémákat. A legfontosabb egy olyan környezet kialakítása, melyben mindenki érzi, hogy bele tudja tenni a maga kis munkáját, mert annál inkább magáénak érzi majd ezt a közeget.

A másik asszisztens edző, Gunther Zsolt hat éve dolgozik együtt Pető Tamással. A 40 éves szakember Veszprémben nőtt fel, ott is kezdett futballozni, majd az Ajka NB II-es együttesében szerepelt tíz éven át. Játékospályafutását nevelőegyesületében zárta, Pető Tamás labdarúgója volt, majd a szakmai stáb tagja lett.

Gunther Zsolt (középen szürkében) régóta dolgozik együtt a vezetőedzővel
Forrás: fehervarfc.hu

- Tamás rendkívül profi mentalitású, karakteres, karizmatikus edző. Ezekkel a stílusjegyekkel nagyon tudok azonosulni - jelentette ki Gunther Zsolt. - Nem mondom, hogy nem lepett meg a felkérés, óriási megtiszteltetés, hogy a Vidi pályaedzője lehetek. Próbálom a legjobb tudásom szerint elérni a kitűzött célokat. Veszprémben mi általában a fiatalokra támaszkodtunk, nagyon könnyen megtaláltuk velük a megfelelő hangnemet, szerintem itt is zökkenőmentes lesz  a kohézió kialakítása.

Hegedűs Ferenc (szürkében) az utóbbi években a Vidi szinte minden korosztályának kapusait edzette
Forrás: fehervarfc.hu

A kapusokkal az a Hegedüs Ferenc foglakozik majd, aki székesfehérvári születésűként ezer szállal kötődik a Vidihez. Itt nevelkedett, az 1990-es évek végén az első keret tagja volt. 2018-ban, Balatonfüreden vonult vissza, majd kapusedzőként dolgozott, ám 2020 telén be kellett ugrania a MOL Fehérvár FC II gólvonala elé. Két NB III-as meccset védett végig. A 46 éves tréner a fehérváriak NB I-es hálóőrei közül kettővel már dolgozott együtt. 
– Dala Martint kiskorától kezdve ismerem. Tóth Balázzsal Csákváron dolgoztunk együtt, már akkor gondoltam, hogy belőle nagyon jó kapus válhat. Be is igazolódott. Veszelinov Dánielt nem ismertem korábban, de benne is egy kiváló kapust és nagyon rendes srácot látok – mesélte Hegedüs Ferenc. – Tóth Balázs kiváló szezont futott, szeretnénk tartani vele a szintet. Ha előre tudunk lépni a teljesítményében, az nagyon nagy dolog lenne. A másik két fiú fiatal, van rajtuk fejlesztenivaló. Martin Nyíregyházán bajnok lett az NB II-ben, jó szezonja volt. Veszelinov mérkőzéshiánnyal küzd. A gyorsaság és a dinamika az, ami nagyon fontos a kapusoknál, arra törekszünk, hogy az mindig meglegyen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában