Könnyed ujjgyakorlat

2024.06.20. 17:11

Túl az ötven gólon is

Talán még edzésnek is rossz volt a Mexikó elleni mérkőzés a magyar női junior kézilabda válogatottnak a világbajnokságon.

Szupkai Gábor

Fotó: MKSZ

A magyarok az argentinok elleni 39-21-es siker után még nagyobb fölénnyel nyertek. Az Alba FKC-ból Kövér Luca 1, a DKKA-ból Gajdos Petra 2 gólt szerzett. A mérkőzés nehézségét jelzi, hogy Mexikó 156 cm magas átlövővel állt fel, így már a szünetre is húsz gól feletti előnnyel mentek a lányok. Igazából az sem volt kérdés, hogy elérik -e a félszáz gólt, mert lövőedzésen is nehezebb dolga van a magyar lányoknak, mint itt a mexikóiak ellen.

A lányok szombaton 13.30 órakor Dél-Korea ellen játszanak a csoportelsőségért.  

Női U20-as világbajnokság, Szkopje, Észak-Macedónia
C-csoport, 2. forduló:
Magyarország – Mexikó 54-10 (26-3) 
Magyarország: Imre, Lakatos, Zaj (kapusok), Csernyánszki 5, Csíkos 7 (1), Faragó 5 (1), Farkas 3, Gajdos 2, Gém 8, Kövér 1, Panyi 3, Szabó A. 1, Szabó L. 1, Török 6 , Varga 4, Vártok 8. Szövetségi edző: Szilágyi Zoltán.
Mexikó: De La Cruz, Venancio (kapusok), Alcala, Campos, Cervantes, Gonzalez, Hernandez, Lopez, Mata 4, Murillo, Paz Corral 2, Valdez Perez, Veldugo, Virgen 4. Szövetségi edző: Rogelio Mancilla. 
Kiállítások: 2, ill. 6 perc. 
Hétméteresek: 4/2, ill. 0.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában