Szeretné megszerezni első gólját a felnőttek között

2024.07.04. 13:52

Mondovics Kevin: Mindenki segít amiben tud

A Puskás Akadémia FC már javában készül az új idényre. Az NB I-es csapatban az elmúlt idényben debütáló, még csak 17 esztendős Mondovics Kevinnel beszélgettünk az új idény kezdete előtt.

Szabó Róbert

Mondovics Kevin az elmúlt idényben két NB I-es bajnokin léphetett pályára

Fotó: puskasakademia.hu

– Sikerült kipihennem magam, de szerintem az egész csapatnak. Jól telik eddig a felkészülés, kemény edzéseink vannak és már alig várjuk, hogy újra meccseket játszhassunk – kezdte gondolatait az ifjú támadó.

Mondovics Kevin az elmúlt idényben a Kisvárda ellen 2-0-ra megnyert februári bajnokin csereként beállva debütált az élvonalban, márciusban pedig huszonöt percet kapott az Újpest FC ellen hazai környezetben 2-0-ra elveszített mérkőzésen.

– Boldog voltam, hogy pályára léphettem, azonban egy kicsit szomorú is vagyok, hogy nem tudtam nyomot hagyni magam után. Nagyon örültem, hogy megkaptam a mestertől a bizalmat, és remélem, idén még jobb tudok lenni – folytatta gondolatait Mondovics. 

A fiatal futballista az NB I-es csapat mellett játszott az NB III-as együttesben, az U19-es és az U17-es gárdában is az elmúlt idényben. Pályára lépett a Puskás-Suzuki-kupán is, ahol a Glasgow Rangers elleni csoportmérkőzésen duplázott.

– Nagyon jó érzés volt megmutatni magunkat és úgy érzem sikerült helytállnunk. Annyira nagy különbséget nem éreztem a csapatok között, pár összecsapáson pedig jobbak is voltunk mint az ellenfél. Sajnálom, hogy végül nem jött össze a dobogós helyezés – mondta a PSK-val kapcsolatban Mondovics. 

A fiatal játékos arról is beszélt, a csapatok edzései közt vannak különbségek, hiszen például az NB I-es gárdánál sokkal gyorsabb a játék, kevesebb ideje van gondolkodni és meghozni a jó döntést. Ezeket a tapasztalatokat viszont hasznosítani tudja az utánpótlásban és az NB III-as együttesnél is.

– Mindenki segít abban, amiben tud. Szerencsére segítőkészek az NB I-es csapat játékosai. Jonathan Levi játéka nagyon tetszik, őt mindig figyelem – folytatta a támadó.

Mondovics Kevin az új idényben reméli még több lehetőséget kap az NB I-es csapatnál, és nagyon örülne, ha esetleg kezdőként is pályára léphetne.

– Pécsi Ármin és Gruber Zsombor példája is nagy motivációt jelent számomra. Ők azok a játékosok akik végigjárták a lépcsőfokokat és mára már meghatározó játékosok lettek. Mindkettejükkel jóban vagyok, főleg most Árminnal. Remélem, hogy a következő idényben nekem is több lehetőségem lesz bizonyítani, ezért megteszek mindent és a legfontosabb célom, hogy megszerezzem az első gólomat a felnőttek közt. Persze az is fontos lenne, hogy a csapattal ismét odaérjünk a dobogóra – zárta gondolatait a 17 esztendős játékos.

A felcsúti együttes az olaszországi Bibionében kezdte meg a felkészülést, ahol kemény futóedzéseken vettek részt a játékosok. Ezután hazautaztak, elvégezték a kötelező orvosi vizsgálatokat, majd a labda is előkerült az edzéseken. Az itthoni szakasz után július 6-án kel útra az együttes, hogy az ausztriai Bad Zellben folytassa a felkészülést két héten át. Itt három edzőmérkőzést is játszik, előbb az osztrák másodosztályban szereplő SKN St. Pölten ellen, majd a cseh élvonalban vitézkedő FC Slovan Libereccel, míg a programot az osztrák élvonalbeli LASK Linz ellen zárja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában