Kőhalmi Emese a legjobb idővel jutott tovább

2024.08.23. 13:04

Bekezdett a vb-n a sukorói kajakos

Megkezdődött az üzbegisztáni Samarkandban a nem olimpiai számos világbajnokság. Kőhalmi Emese a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia versenyzője simán jutott a döntőbe K1 1000 méteren.

Németh Krisztián

A négyszeres világbajnok Kőhalmi Emese

Forrás: paddlephotography

Pénteken az ezer méteres előfutamokkal indult az első nem olimpiai számos világbajnokság Üzbegisztánban, és rögtön az első futamban rajtolt el Kőhalmi Emese. A sukorói klub négyszeres világbajnoka rajt-cél győzelmet aratott, és az első helyen jutott a fináléba, úgy, hogy a mezőny legjobb idejét evezte (3:59.440), egyedül csúszott be négy perc alá.

Kőhalmira szombaton legalább két pálya vár: szombat délelőtt mix K4 500 méteren áll rajthoz sukorói klubtársával Ujfalvi Laurával, valamint Opavszky Márkkal, és Balogh Gergellyel az előfutamban áll rajthoz. Ha továbbjutnak a délutáni elődöntőben nem kell ott lenniük, ami azért is lenne üdvös, mert kora délután a K1 1000 méter döntőjében lapátol majd. Vasárnap a K1 5000 méter fináléja mellett remélhetőleg a mix csapattal is a fináléban küzdhet majd.

A szintén sukorói Rugonfalvi-Kiss Janka szombaton kora délelőtt áll rajthoz a K1 200 méteres szám előfutamában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában